Autor:

Studentský piškot

Snadné
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice
- množství podle váhy vajec
 
Polohrubá mouka
- množství podle váhy vajec
 
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Olej 1/2 dl
Vařící voda 5 lžíce
Studentská pečeť
dle chuti, osvědčila se mi hořká (200 g)
1 ks
Tuk
kulatá 22 cm
 
Studentský piškot

Postup přípravy:

Nejprve si zvážíme vejce i se skořápkou a podle váhy vajec si odměříme váhu cukru a mouky. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme olej, vodu, polohrubou mouku s kypřidlem, čokoládu nasekanou nadrobno a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180 °C) - vyzkoušíme špejlí. Hotový čokoládový piškot necháme vychladnout, pak pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.

*Jednoduchý a chuťově podobný biskupskému chlebíčku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1-
4.8 16 5 1
Cukroví nejen od sousedů Články z

Komentáře k receptu: Studentský piškot

Komentáře

  1. zuzana   01.02.2016 | 7:53 | reagovat |

    delala jsem babovku, je skvela :p

  2. Hanka Křičková   22.04.2015 | 13:42 | reagovat |

    Nevěděla jsem :-\ jestli mám zvážit vajíčka celá nebo vykleplá a tak jsem to riskla a zvážila je celá. Vážila 28 deka, tak jsem dala i tolik mouky a určitě jsem to pochopila dobře, protože studentský piškot je prostě boží mňamka :-* .

  3. Iva Okatá   20.09.2014 | 15:37 | reagovat |

    Výborný.Přemýšlela jsem co mi připomíná a je opravdu jak biskupský chlebíček jak píše Milada.

  4. Katka   14.01.2014 | 18:00 | reagovat |

    Buchta bude jak tak koukám pryč za chvilku a načatá čokoláda se mi tu povalovala už od mikuláše.Je dobrá. :-)

  5. Milada   18.10.2013 | 9:32 | reagovat |

    Výborný nápad jak spotřebovat čokoládu po záruce. Je to lahodné, docela jako biskupák.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web