Studená rajčatová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: 700413

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      kg rajčata
    • 1
      ks okurka salátová
    • 2
      lžíce krupice
    • 0,1
      l smetana
    • 1,5
      l voda
    • sůl
    • kopr
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájená rajčata vaříme čtvrt hodiny v půl litru vody. Pak je protlačíme přes cedník s velkými otvory. Takto zhotovený protlak uvedeme do varu s litrem vody. Za stálého míchání přisypeme krupici. Když polévka houstne, přilijeme smetanu, promícháme, necháme vychladnout. Do studené polévky přidáme sekanou pažitku, kopr a na plátky nakrájenou okurku (bez semínek).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.