Studená křenová omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
10 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g rostlinný olej
    • 1
      ks žloutek
    • citronová šťáva
    • 100
      g křen
    • 1
      lžička hořčice
    • sůl
    • cukr
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do osoleného žloutku přikapáváme za stálého míchání olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
2
Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do majonézy. Ochutíme hořčicí, osolíme, přidáme cukr, zjemníme smetanou a citrónovou šťávou. Omáčku dobře promícháme.
3
Podáváme k různým rybám nebo k masovým minutkám.
4
(majonézuje možné použít koupenou)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    21. 10. 2011 12:30

    Zálivky a omáčky