Štrůdlička s pudinkem

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto jako na pivní štrůdl
    • 1
      kg hladká mouka
    • sůl
    • 1
      l pivo
    • 1
      kostka ceres soft nebo Omega - případně jedno balení listového těsta
  • Na náplň
    • dětské piškoty
    • vanilkový cukr
    • 6,5
      dl mléko
    • jablka nakrájená na kousky
    • puding 1 a 1/2 s vanilkovou příchutí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho za občasného zamíchání trochu vychladnout. Větší polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím plech (nedáme-li pečící papír, pak pod pivní těsto plech lehce pomastíme, třeba jen papírem od tuku). Poklademe piškoty (nemusí zaplňovat celé dno), na ně dáme celistvou vrstvu nakrájených jabllek, kterou posypeme vanilkovým cukrem (milovníkům méně sladkých moučníků stačí jeden). Navrch rozetřeme pudink a přikryjeme druhým plátem těsta. Spojíme okraje a vrchní plát propícháme vidličkou. Upečeme v předehřáté troubě do zlatova.
2
Pivní těsto potřeme během pečení jednou až dvakrát rozpuštěným máslem. Kdo má rád sladší pečivo, může na povrchu pocukrovat nebo přisladit pudink. Je to zajímavá obdoba klasických štrůdlových moučníků.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.