Autor:

Štrůdlička s pudinkem

Střední
Těsto jako na pivní štrůdl
Hladká mouka 1 kg
Sůl  
Pivo 1 l
Ceres soft
nebo Omega - případně jedno balení listového těsta
1 kostka
Na náplň
Dětské piškoty  
Vanilkový cukr  
Mléko 6,5 dl
Jablka
nakrájená na kousky
 
Puding
1 a 1/2 s vanilkovou příchutí
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho za občasného zamíchání trochu vychladnout. Větší polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím plech (nedáme-li pečící papír, pak pod pivní těsto plech lehce pomastíme, třeba jen papírem od tuku). Poklademe piškoty (nemusí zaplňovat celé dno), na ně dáme celistvou vrstvu nakrájených jabllek, kterou posypeme vanilkovým cukrem (milovníkům méně sladkých moučníků stačí jeden). Navrch rozetřeme pudink a přikryjeme druhým plátem těsta. Spojíme okraje a vrchní plát propícháme vidličkou. Upečeme v předehřáté troubě do zlatova.

Pivní těsto potřeme během pečení jednou až dvakrát rozpuštěným máslem. Kdo má rád sladší pečivo, může na povrchu pocukrovat nebo přisladit pudink. Je to zajímavá obdoba klasických štrůdlových moučníků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Štrůdlička s pudinkem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web