Autor:

Štrůdl ze šlehačky

Střední
Ingredience
Hladká mouka
(skleničky od horčice)
3 sklenice
Omega
(100 % tuk)
1 ks
Šlehačka 1 ks
Strouhanka  
Jablka  
Rozinky  
Skořicový cukr  
Rozšlehané vejce
na potření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.

Pak těsto rozdělíme na 3-4 díly, rozválíme, doprostřed dáme strouhanku, na to jablka s rozinky a zasypeme cukrem se skořicí.

Přehneme z jedné a pak z druhé strany a zahneme konce dovnitř. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, propíchneme na několika místech a pečeme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Štrůdl ze šlehačky

Komentáře

  1. anna   01.09.2012 | 18:45 | reagovat | závadný

    prosim vas cim se da testo posypat kdyz neni strouhanka? Potrebovala bych odpovedet co nejdriv. Dekuji

  2. Aninov   01.12.2011 | 21:25 | reagovat | závadný

    Dobry den,
    Prosim vas kolik gramu je horcicna sklenicka? :-\
    Recept vypada skvele,delavala ho moje babicka,ale vlastne nevim,kolik miuky. Mockrat dekuji za radu!!! :-)

  3. Millis   16.01.2008 | 10:21 | reagovat | závadný

    Štrůdl jsem dělala poprvé a u tohoto receptu zůstanu. Je výborný a s těstem se moc hezky pracovalo.

  4. Petra Seibertová   13.04.2007 | 10:36 | reagovat | závadný

    Z tohoto těsta dělám tzv. šlehačkové rohlíčky,plněné čímkoliv,výborné,těsto není moc sladké a příprava je jednoduchá,dávám 1*

  5. Monika   02.11.2006 | 14:14 | reagovat | závadný

    Je to přesně tak, jak psala Šárka. Nedávno jsem z tohodle těsta dělala i moučník, který tu byl uveden pod názvem Jablonecké řezy-nahradila jsem šlehačkovým těstem lístkové, které moc nemusíme. Byl výborný. Také je dobré vyválet dvě placky na plech, jednu zalít pudikem (900 ml mléka+2 vanil. pudinky+4 lžíce cukru, přikrýt druhou plackou, propíchat a upéct. Nechat do druhého dne uležet, pak podávat se šlehačkou nebo ještě horký moučník posypat nastrouhanou čokoládou na vaření, a nechat ztuhnout, pak je to také dobrota!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web