Autor:

Štrůdl ze šlehačky

Střední
Ingredience
Hladká mouka
(skleničky od horčice)
3 sklenice
Omega
(100 % tuk)
1 ks
Šlehačka 1 ks
Strouhanka  
Jablka  
Rozinky  
Skořicový cukr  
Rozšlehané vejce
na potření
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.

Pak těsto rozdělíme na 3-4 díly, rozválíme, doprostřed dáme strouhanku, na to jablka s rozinky a zasypeme cukrem se skořicí.

Přehneme z jedné a pak z druhé strany a zahneme konce dovnitř. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, propíchneme na několika místech a pečeme do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Black forest cupcakes Upečte si dobrotu: black forest cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Štrůdl ze šlehačky

Komentáře

  1. anna   01.09.2012 | 18:45 | reagovat |

    prosim vas cim se da testo posypat kdyz neni strouhanka? Potrebovala bych odpovedet co nejdriv. Dekuji

  2. Aninov   01.12.2011 | 21:25 | reagovat |

    Dobry den,
    Prosim vas kolik gramu je horcicna sklenicka? :-\
    Recept vypada skvele,delavala ho moje babicka,ale vlastne nevim,kolik miuky. Mockrat dekuji za radu!!! :-)

  3. Millis   16.01.2008 | 10:21 | reagovat |

    Štrůdl jsem dělala poprvé a u tohoto receptu zůstanu. Je výborný a s těstem se moc hezky pracovalo.

  4. Petra Seibertová   13.04.2007 | 10:36 | reagovat |

    Z tohoto těsta dělám tzv. šlehačkové rohlíčky,plněné čímkoliv,výborné,těsto není moc sladké a příprava je jednoduchá,dávám 1*

  5. Monika   02.11.2006 | 14:14 | reagovat |

    Je to přesně tak, jak psala Šárka. Nedávno jsem z tohodle těsta dělala i moučník, který tu byl uveden pod názvem Jablonecké řezy-nahradila jsem šlehačkovým těstem lístkové, které moc nemusíme. Byl výborný. Také je dobré vyválet dvě placky na plech, jednu zalít pudikem (900 ml mléka+2 vanil. pudinky+4 lžíce cukru, přikrýt druhou plackou, propíchat a upéct. Nechat do druhého dne uležet, pak podávat se šlehačkou nebo ještě horký moučník posypat nastrouhanou čokoládou na vaření, a nechat ztuhnout, pak je to také dobrota!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web