Strouhaný kakaový koláč s tvarohem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 51
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 30
      g kakao
    • 1
      ks žloutek
    • 250
      g hera
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      lžíce mléko
  • Náplň
    • 750
      g tvaroh
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce pudinkový prášek
    • 200
      g cukr krupice
    • 250
      ml mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Heru rozpustíme a necháme zchladnout, všechny ingredience smícháme a těsto dobře propracujeme. Rozdělíme na dva díly a dáme do mrazáku pořádně ztuhnout. Na náplň tvarohy smícháme se žloutky, cukrem, vanilkovým pudinkem, cukrem a mlékem. Velký hlubší plech pořádně vymastíme a vysypeme.
2
Vezmeme z mrazáku první kouli těsta a rovnoměrně ji na plech na hrubém struhadle postrouháme, těsto trochu upěchujeme rukou. Na těsto rozvrstvíme tvarohovou nádivku a nakonec postrouháme druhou koulí. Pečeme pomalu asi při 180 °C. Koláč je lepší druhý den, když se rozleží.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katka Svob.
    Katka Svob. |

    27. 3. 2015 09:16

    Při prvním pokusu mi nešlo těsto nastrouhat, nějak se mu nechtělo ztuhnout. Na podruhé se povedl a všem chutnal. Tvaroh jsem měla tučný vaničkový a bez problému.

  • Katka Svob.
    Katka Svob. |

    27. 3. 2015 09:16

    Při prvním pokusu mi nešlo těsto nastrouhat, nějak se mu nechtělo ztuhnout. Na podruhé se povedl a všem chutnal. Tvaroh jsem měla tučný vaničkový a bez problému.

  • Honza
    Honza |

    26. 3. 2015 19:38

    Chtel bych videt tu pani kdyz psala ty suroviny a taky bych rad videl pekac v kterym to delala,to bylo asi v misce od nanukace ne? Prej dve koule udelat, musel jsem nastrouhat obe dve abych pokryl dno plechu .. a tvaroh Noo,nevim plave to!! komu se to povedlo tak at naise spravnej recept co pouzil a napsat peceme pomalu asi na 180 :D :D

  • ivistr
    ivistr |

    26. 3. 2015 08:32

    Dělala jsem a výsledek - můj nejstarší syn mě nenávidí - pořád chodil a chodil a chodil a... :-D

  • Lůca
    Lůca |

    14. 3. 2015 09:55

    Včera jsem vyzkoušela. Místo vanilkového jsem dala retro s vaječným likérem. Je to tam cítit a dodá to tomu šmrnc :) moc dobré. Příště znovu <3

  • Lucie
    Lucie |

    7. 1. 2014 21:30

    Dělám často, když chci opravdu dobrý koláč. Je to tutovka, která chutná každému. Na tvaroh dávám ještě nastrouhaná jablka se skořicí, můžete s rozinkami, ořechy, co kdo má rád. Peče se déle, nejlepší je odležený. A <3 my ho všichni milujeme

  • Radka
    Radka |

    19. 11. 2013 13:55

    jestli jste dával tvaroh vaničkový, pak se není čemu divit :-) já jsem se poprvé taky napálila ;-)

  • monika
    monika |

    11. 10. 2013 17:15

    aco dava na plech to se nepise.. jak se ma dlouho pect taky ne ,,, no hovinkovy kolac a repcept psany na hnovno :-\

  • Veronika
    Veronika |

    1. 5. 2013 07:25

    tak nevím co jsem udělala špatně, ale koláč se nepovedl. k receptu, cukr krupice zůstala v těstě celá, takže křupe mezi zuby, na nádivku mi přijde příliš mnoho mléka, bylo to strašně tekuté, nakonec jsem dala puding celý. nepíše se jak dlouho péct, říkala jsem si tak 30 minut, chodila jsem kontrolovat, ale těsto bylo dlouho nedodělané a nádivka pořád dost tekutá. nakonec koláč byl v troubě asi hodinu :-\ výsledek - těsto je úplně drolivé, nádivka ok, přichycené ze spoda. ale musím zmínit, že místo hery jsem dala máslo - ale to dávám běžně a nikdy problém nebyl. a mouku dávám špaldovou ... tak nevím kde byla přesně chyba. ale jinak chuťově dobrý :-)

  • M.e.d.l.i.n
    M.e.d.l.i.n |

    29. 9. 2012 09:27

    Vynikající a nejlepší koláč,mohla bych ho mít pořád ;-) ale to by váha stoupala.Dělala jsem ho poprvé a povedl se skvěle,je to rychlé a jednoduché.Moc děkuji,i naše rodinka a i kolegové v práci,moc chválí.

  • JanickaR
    JanickaR |

    15. 5. 2012 21:21

    Vynikající koláč. Dělávala moje maminka a je stejně dobrý. :)

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    20. 4. 2012 22:35

    Musím se zastat knomy - souhlasím s tím, že patří k nákladnějším dezertům. Je to přece jen náročnější než bublanina ze sezónního ovoce, "obyčejná bábovka" nebo jablečný štrúdl. Ale o to tady nejde. Důležité je, že je výborný, patří k mým nejoblíbenějším :-)

  • Iveta
    Iveta |

    16. 3. 2012 09:27

    Udělala jsem ho, pod tvaroh jsem dala ještě višňovou marmeládu a nevydržel ani dvě hodiny:-):-):-)

  • Gabka
    Gabka |

    20. 1. 2012 12:10

    Dnes večer se doněho pouštím tak jsem zvědava doufam že mě nezklame. =-O

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    21. 10. 2011 22:29

    Tak sem mela jen 2 tvarohy,takže jsem dodala kokos a misto vanilkoveho pudinku sem taky dala kokosovy a trochu mandloveho sirupu . Bylo to ale už tak ridke,že mleko jsem nedavala žadne,tak snad to nebude vadit. Zitra vyzkoušim a dam vedet,jak to dopadlo ;-)

  • Tinkapletinka
    Tinkapletinka |

    21. 10. 2011 22:13

    A co je na nem draheho ??? Neni to uražka ,ale zrovna tenhle je podle me jen z tech levnejšich a taky jedodužšich receptu ! :-(

  • Michaela H.
    Michaela H. |

    10. 10. 2011 16:33

    Výborná koláč, lepší až druhý den po upečení, když zvlhne. Mňamka

  • johnyhokejka
    johnyhokejka |

    3. 7. 2011 13:28

    nejlepší

  • Cacica
    Cacica |

    16. 4. 2011 13:01

    Neuvěřitelné, výborné, skvělé! I jako kuchařka-začátečnice jsem zvládla. <3

  • jaja
    jaja |

    4. 1. 2011 17:35

    Já dám někdy navrch čokládovou polavu :-)

  • knoma
    knoma |

    30. 12. 2010 19:26

    Tohle absolutně neuvěřitelný koláč, ten by podle mého musel chutnat i člověku, co nemá rád tvaroh. Je sice relativně drahý a celkem náročný na přípravu, ale není na tom, co zkazit. V rodině je velice oblíbený a žádaný.

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 15:28

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 2. 2010 18:40

    Výborný koláč,peču ho celkem často.A že je lepší druhý den...:-),to bych musel dělat dva najednou...:-),mizí totiž rychlostí blesku.Foto přidávám,p.Lidce(receptu) posílám 1*.

  • Michaela Skoupilová
    Michaela Skoupilová |

    25. 8. 2008 19:11

    Dnes jsem tento koláč pekla a musím říct,že je fakt výborný.Já tvarohové koláče moc nemusím,peču to spíš kvůli manželovi,ten je miluje,ale tenhle je moooc dobrý.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    30. 3. 2008 19:42

    Dnes jsem delala znovu,trochu jsem pozmenila napln: tvaroh,1 zloutek,snih ze 2 bilku,kousky cokolady,hrozinky namocene v rumu a misto cukru jsem dala broskvovou marmeladu. Bylo to bozi !

  • Lol@
    Lol@ |

    17. 3. 2008 11:03

    Potřebovala sem nutně a rychle nějaký recept na moučník s tvarohem, zkusila sem tento, musím říct, že se mi moooc povedl, dala sem jenom 500g tvarohu, spodek uděla s kakaem, vršek bez kakaa a do tvarohové náplně sem naskládala meruňky, ráno sem se nemohla dočkat a byl nááádherně vláčný a vynikající. Hodnotím 1

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    8. 2. 2008 12:45

    Dobry den,zasilala jsem foto k tomuto receptu,ale zatim tady neni.Bylo neco spatne?

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    28. 11. 2006 12:33

    Tuto "hovinkovou buchtu" delam casto,jednou jsem omylem zapomela dat prasek do peciva a drobi se mene.Testo delam bez cukru,do tvarohu davam 4 zloutky a snih z 5 bilku,horkou cokoladu nakrajenou na kousicky a hrozinky namacene v rumu,mleko nedavam.Skvela!

  • Vlaďka Kohútová
    Vlaďka Kohútová |

    24. 8. 2006 07:32

    Výborný, skvělý, úžasný, a suchý nebyl vůbec, právě naopak, zmrzlé prsty nehrozily, v mrazáku jsem těsta nechala asi 15 minut, a bylo to tak akorát. Možná tím, že jsem dala vaničkové polotučné tvarohy, tak není suchý, jak si čtu v některých komentářích. Dávám 1*

  • denda04
    denda04 |

    16. 2. 2006 11:20

    hi hi Kafenko trefné opravdu a má pravdu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    9. 2. 2006 09:55

    Kačenko, trefný názov, ono to tak vyzerá : )))))

  • Kafenka :-)
    Kafenka :-) |

    9. 2. 2006 08:38

    Tohle je naprosto úžasný recept, je to náš nejoblíbenější koláč, akorát přítel ho - prý už v dětství - přejmenoval na "Hovínkovou buchtu".. ;-))

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    8. 2. 2006 20:20

    V původním receptu bylo více cukru, ale v této verzi jsem ho už ubrala, podle mě to bylo příliš sladké.

  • Di
    Di |

    8. 2. 2006 16:51

    Já tento koláč dělávám na cesty, právě proto, že vydrží dlouho vláčný. První den je možná trochu sušší, pak již ne. Jen těsto dělám bez cukru, zato do tvarohu (podle mého receptu se dává celé kilo) přijde 300 - 350 g cukru.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    8. 2. 2006 06:51

    Asi ste použila suchší tvaroh.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    7. 2. 2006 21:59

    Pro někoho, kdo má v třeba oblibě krémové koláče, může být tenhle suchý. To chápu. Doporučuji nechat ho v chladu rozležet do druhého dne, pak tvarohem provlhne.

  • Jarmila Huhulová
    Jarmila Huhulová |

    7. 2. 2006 20:05

    Nevím, ale tenhle koláč se mi zdál hrozně suchý, nevím jestli jsem něco nezvorala.....

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    29. 1. 2006 18:54

    Je pravda, že mě taky zebou prsty, ale už jsem se naučila, že to není potřeba nechat zmernout úplně. A aby se to nelepilo, tak to rozdělím na 4 koule a vyndávám je a strouhám postupně...

  • jazzmaster
    jazzmaster |

    29. 1. 2006 16:29

    Výsledek je vynikající ale ten postup, ten postup ... totálně zmrzlé prsty od těsta řádně zruhlého z mrazničky, obava, že si člověk ty zmrzlé prsty bez citu ustrouhne na struhadle, slepené prsty těstem pomalu se rozpouštějícím na pokojovou teplotu, zaplácaný svetr, špinavý kredenc, nemožnost očistit struhadlo a nálada pod psa vygenerovaná vlastní prací, takže tak :)

  • denda04 Zdenka
    denda04 Zdenka |

    8. 1. 2006 14:11

    holky koláč byl super opravdu jen se zaprášilo po něm a dělal se taky fajn jo a to kakao jsem uviděla hned jak jsem posllala ,že nevím kde je napsané papapaap

  • Anonym
    Anonym |

    29. 12. 2005 19:10

    Pro Dendu 04. Kakao je 3. ingredience. Je ho 30.g Vlaďka

  • denda04 Zdenka
    denda04 Zdenka |

    29. 12. 2005 13:10

    holky nikde nevidím to kakaoooooooooo????????

  • DarkTroll
    DarkTroll |

    26. 7. 2005 17:27

    Je to výborná a jednoduchá pochoutka. A jak píše Bacílek ten sníh to ještě vylepší.

  • Bacilek
    Bacilek |

    4. 7. 2005 17:18

    Tenhle recept znám, je to fakt mňamka. Do tvarohu se může přidat i sníh z bílků. Určitě vyzkoušejte

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 3. 2005 07:29

    Asi jste si to, Naďo, spletla, ten moučník se jmenuje Tvarohový moučník. Pod názvem Kakaový moučník nic nenajdete.Ale taky jsem ho dělala nedávno podle toho receptu. Byl vynikající.

  • Naďa
    Naďa |

    7. 3. 2005 21:02

    Do tvarohové náplně dávám jen žloutky a z bílků šlehám sníh,který se vmíchá.Náplň je pak nadýchanější - viz.Kakaový moučník.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 3. 2005 16:40

    Je moc dobré přidat do tvarohu ještě rozinky, trochu namočené v rumu! A první část těsta vůbec nepěchuji, tvarohová náplň neproteče.

  • Eva
    Eva |

    7. 3. 2005 14:52

    Dělám ho, je strašně dobrý, náš oblíbený