Autor:

Středozemní kuře

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
čtvrtky
4 ks
Bazalka
čerstvé - lehce rozmačkané
15 g
Bílý jogurt
nízkotučný
4 lžíce
Rajský protlak
na slunci sušený
3 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Česnek
nahrubo nasekané
2 stroužek
Salát
jako příloha
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny porce kuřete v jediné vrstvě. Ujistěte se, že všechny porce jsou marinádou pokryty. Nechte 2 hodiny marinovat v ledničce.

Pak maso z ledničky vyndejte a nechte je 30 minut v pokojové teplotě. Na středně rozžhaveném dřevěném uhlí grilujte maso 30-40 minut a často je otáčejte. Grilovací jehlou vyzkoušejte, zda je propečené. Když po vpichu do stehna vytéká bezbarvá šťáva, je kuře už dobře propečené.

Podávejte horké s listy salátu. Maso je výtečné i studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborový salát s kuřetem Lehké saláty na pozvednutí nálady Články z

Komentáře k receptu: Středozemní kuře

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web