Autor:

Středomořské kuře

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
čtvrtky
 
Sekaná rajčata 1 plechovka
Žampiony 1 plechovka
Zelená paprika 1 ks
Mrkev 2 ks
Tymián 1/2 lžička
Olej  
Máslo
kousek
 
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Připravíme si vyšší pánev nebo hrnec. Kuřecí čtvrtky rozkrojíme na horní a spodní stehno, osolíme, lehce opepříme a osmahneme z obou stran do zlatova na trošce oleje s máslem. Pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, papriku na proužky, okapané žampiony a vše chvíilku smažíme. Posypeme tymiánem, ještě trochu osmahneme a přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou. Pokud je tekutiny málo, doplníme vodou tak, aby kuře bylo téměř ponořené. Přidáme kostku bujonu a dusíme na mírném ohni doměkka, dle potřeby doléváme vodu. Když je kuře hotové, šťávu lehce zahustíme (já používám instantní jíšku) a dle chuti dosolíme.
Podáváme s těstovinami, ale můžeme i s hranolkami, rýží nebo kuskusem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Středomořské kuře

Komentáře

  1. Hugo Sádlo   27.10.2009 | 23:55 | reagovat |

    Jedním slovem vynikající. Udělal jsem s těstovinami.

  2. Kamča   01.04.2008 | 14:49 | reagovat |

    Meli jsme dnes k obedu a bylo nam malo...skvela basta, jeden z nejlepsich kurecich receptu. Vynechala jsem jen mrkev, manzel ji nesnasi. Supeeer!!!

  3. Iveta Jungmanova   22.02.2008 | 15:42 | reagovat |

    Fakt mnamka, delala jsem minuly tyden. Krasne to voni i chutna.

  4. Matilda K.   16.02.2008 | 21:20 | reagovat |

    Vyzkoušeno, musím napsat, že recept je jednoduchý a velice převelice chutný!!! ˇKonečná omáčka má úžasnou rajčatovou chuť a krásně voní po tymiánu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web