Štrasburské brambory

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory vařené
    • 150
      g šunkový salám
    • 150
      g sýr
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • 0,3
      l vývar
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazaného pekáče narovnáme po vrstvách na plátky nakrájené brambory, na malé kostičky krájený salám a polovinu strouhaného sýra. Poslední vrstva jsou brambory.
2
V hrnku rozkvedláme vejce, přilijeme studený vývar, přidáme kečup, osolíme, opepříme, opaprikujeme promícháme a nalijeme na brambory.
3
Povrch posypeme zbylým sýrem. Pokapeme máslem a v horké troubě zapečeme.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Eduard Wagner
    Eduard Wagner |

    3. 6. 2007 15:09

    Dobry den, hledal jsem recept me babicky...Strasburske brambory, ale to bylo upne neco jineho. Do klofanych brambor se pridala smes udelana na panvicce. Hlavni slozkou byli na kousky nakrajeni vykosteni sudovi herinc/ jak je naproklad v Holandsku prodavaji primo na ulici s cibulkoi/.Ty kousky ryby pak delala nejak s besamelem na panvicce. Neporadite mi prosim. Dekuji a nashledanou.