Autor:

Straccatellová bábovka

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 400 g
Vejce 3 ks
Limonáda
ochucená perlivá
300 ml
Cukr 250 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Čokoláda na vaření
nahrubo nastrouhaná
100 g
Rostlinný olej 10 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Formu na bábovku vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Žloutky s cukrem a limonádou ušlehat do pěny. Přidat mouku s práškem do pečiva a ušlehané bílky. Nakonec jemně vmíchat nahrubo nastrouhanou čokoládu. Troubu předehřejeme i na 170 °C a pečeme asi hodinu.

Je dost velká, protože naskočí i díky té limonádě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Straccatellová bábovka

Komentáře

  1. Andrea   02.11.2006 | 16:13 | reagovat |

    Chyba v názve: Má byt Stracciatelová,tak ako to je sa to cíta Strakiatelová

  2. Hanka   01.11.2006 | 9:56 | reagovat |

    Ještě k bábovce. Olej samozřejmě dáme ještě před limonádou a moukou. Díky oleji vydrží dlouho vláčná.

  3. Magda   01.11.2006 | 9:53 | reagovat |

    Ten olej šlehat zároveň se žloutkama?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web