Straccatellová bábovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 300
      ml limonáda ochucená perlivá
    • 250
      g cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g čokoláda na vaření nahrubo nastrouhaná
    • 10
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Žloutky s cukrem a limonádou ušlehat do pěny. Přidat mouku s práškem do pečiva a ušlehané bílky. Nakonec jemně vmíchat nahrubo nastrouhanou čokoládu. Troubu předehřejeme i na 170 °C a pečeme asi hodinu.
2
Je dost velká, protože naskočí i díky té limonádě.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    2. 11. 2006 16:13

    Chyba v názve: Má byt Stracciatelová,tak ako to je sa to cíta Strakiatelová

  • Hanka
    Hanka |

    1. 11. 2006 09:56

    Ještě k bábovce. Olej samozřejmě dáme ještě před limonádou a moukou. Díky oleji vydrží dlouho vláčná.

  • Magda
    Magda |

    1. 11. 2006 09:53

    Ten olej šlehat zároveň se žloutkama?