Autor:

Šťovíkový boršč oblast Žitomír

Střední
Ingredience
Hovězí maso 500 g
Vepřové ramínko 500 g
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Celer
menší
1/2 ks
Brambory
oloupané
5 ks
Cibule 2 ks
Šťovík 30 g
Kopr
nasekaný
2 lžíce
Vařená vejce 3 ks
Pepř mletý
kuličky
10 ks
Bobkový list 1 ks
Sůl 1 špetka
Rostlinný olej 2 lžíce
Smetana 150 ml
Zakysaná smetana 150 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Dáme vařit hovězí a vepřové maso přidáme pepř, bobkový list a sůl. Mezitím nakrájíme mrkev, celer, petržel a 1 cibuli na kostičky, brambory na větší kostičky. Šťovík opláchneme a nakrájíme na 3 mm široké nudličky a 1 cibuli nakrájíme na jemno. Do pánve s rozehřátým olejem dáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme šťovík a mírně osmahneme. Uvařené maso vyndáme a do vývaru dáme mrkev, celer, petržel, cibuli a brambory, dolijeme převařenou vodu, necháme asi tak 10 minut vařit. Poté přidáme šťovík a kopr a necháme ještě 8 minut vařit a pak přidáme nakrájené uvařené maso a na čtvrtiny nakrájená uvařená vejce. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.

Do boršče přidáváme smetanu do talíře každý sám dle jeho chuti. Podáváme s chlebem.

Tento boršč má mít hustotu asi jako bramboračka. Boršč pocází z Ukrajiny z oblasti Žitomír.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Šťovíkový boršč oblast Žitomír

Komentáře

  1. alena r.   09.03.2013 | 13:31 | reagovat | závadný

    babička pocházela z žitomíru polévku vařila dnes velice chutná mému vnukovi recept přetrval :-)

    1. Rostislav   31.10.2015 | 16:29 | reagovat | závadný

      Zdravím volyňáky. I moje babičky pocházela od Žitomiru. Její prababička od Berouna.2x 500g masa dáváme do boršče když se má sejít 20 lidí.

  2. Olga   05.01.2013 | 19:55 | reagovat | závadný

    Tenhle boršč vařil můj táta, který z Žitomirské oblasti pocházel. Nikdy jsem ho nevařila, nevěděla jsem jak. Za recept moc děkuju. :-)

  3. Lucie Šímová   13.02.2010 | 23:15 | reagovat | závadný

    Polévku znám od svého dědy, málem bych na ní zapomněla.. Je naprosto výborná :)

  4. ladislava staffenová   27.01.2010 | 18:38 | reagovat | závadný

    Polévku znám, v Krkonoších ji vařívala babička

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web