Šťouchanice s hovězím masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g hovězí maso
    • 50
      g máslo
    • červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn Nejlépe čerství
  • Šťouchanice
    • 1,5
      kg brambory
    • 5
      ks cibule
    • 1
      kg mrkev
    • masox
    • máslo
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • maggi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso: máslo rozehřejeme a osmažíme na něm plátky posoleného a opepřeného hovězího masa, tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme rozmarýn a maso zalijeme, v poměru půl na půl, červeným vínem a vodou tak, aby maso zůstalo ponořené.
2
Dusíme 4 hodiny (lze urychlit použitím tlakového hrnce). Dle potřeba podléváme vodou a vínem. Dusíme tak dlouho až se začne maso rozpadat. Servírujeme libové kousky a šťávou z masa poléváme šťouchanici.
3
<BR>Šťouchanice: brambory, mrkev a cibuli oloupeme. Mrkev a brambory nakrájíme na větší kostky. Z cibule sloupneme i první bílou vrstvu (údajně by byla příliš tvrdá) a nakrájíme ji na čtvrtky. Vše dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Přivedeme k varu a přidáme zeleninový bujón a sůl (já to tam dala rovnou). Vaříme cca 30 minut.
4
Až je vše měkké, slijeme vodu a šťouchadlem pořádně rozšťoucháme. Přidáme trochu másla, mléka (příp. smetany) a dochutíme kapkou Maggi a pepřem.
5
<BR><BR>Recept je z pořadu ČT - U nás v Evropě, připomněl mi dětství, kdy babička vařila něco obdobného a proto jsem ho vyzkoušela.
6
<BR><BR>Doporučuji, je to velmi chutné. Pile
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Míša Schenková
    Míša Schenková |

    9. 10. 2007 10:45

    dobrůtka, mňam!

  • Anonym
    Anonym |

    8. 8. 2007 18:39

    recept mam take z poradu u nas v evrope,naprosto vynikajici,vrele doporucuji

  • Petan
    Petan |

    17. 1. 2007 13:11

    Fakt dobrý!