Autor:

Šťouchanice s hovězím masem

Obtížné
Ingredience
Hovězí maso 750 g
Máslo 50 g
Červené víno  
Sůl  
Pepř mletý  
Rozmarýn
Nejlépe čerství
 
Šťouchanice
Brambory 1,5 kg
Cibule 5 ks
Mrkev 1 kg
Masox  kostka
Máslo  
Mléko  
Sůl  
Pepř mletý  
Maggi  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Hovězí maso: máslo rozehřejeme a osmažíme na něm plátky posoleného a opepřeného hovězího masa, tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme rozmarýn a maso zalijeme, v poměru půl na půl, červeným vínem a vodou tak, aby maso zůstalo ponořené.

Dusíme 4 hodiny (lze urychlit použitím tlakového hrnce). Dle potřeba podléváme vodou a vínem. Dusíme tak dlouho až se začne maso rozpadat. Servírujeme libové kousky a šťávou z masa poléváme šťouchanici.

<BR>Šťouchanice: brambory, mrkev a cibuli oloupeme. Mrkev a brambory nakrájíme na větší kostky. Z cibule sloupneme i první bílou vrstvu (údajně by byla příliš tvrdá) a nakrájíme ji na čtvrtky. Vše dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Přivedeme k varu a přidáme zeleninový bujón a sůl (já to tam dala rovnou). Vaříme cca 30 minut.

Až je vše měkké, slijeme vodu a šťouchadlem pořádně rozšťoucháme. Přidáme trochu másla, mléka (příp. smetany) a dochutíme kapkou Maggi a pepřem.

<BR><BR>Recept je z pořadu ČT - U nás v Evropě, připomněl mi dětství, kdy babička vařila něco obdobného a proto jsem ho vyzkoušela.

<BR><BR>Doporučuji, je to velmi chutné. Pile

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Šťouchanice s hovězím masem

Komentáře

  1. Míša Schenková   09.10.2007 | 10:45 | reagovat | závadný

    dobrůtka, mňam!

  2. Anonym   08.08.2007 | 18:39 | reagovat | závadný

    recept mam take z poradu u nas v evrope,naprosto vynikajici,vrele doporucuji

  3. Petan   17.01.2007 | 13:11 | reagovat | závadný

    Fakt dobrý!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web