Štóla s marcipánem a kandovaným ovocem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g hladká mouka
    • 180
      g máslo
    • 100
      g kandovaná pomerančová kůra
    • 200
      g marcipánová hmota 150-200
    • 75
      g cukr krupice
    • 1,5
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • 40
      g droždí
    • 1
      balení vanilin cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžička citronová kůra strouhaná
    • 1
      špetka sůl
  • Na povrch
    • máslo rozpuštěné, na potření
    • moučkový cukr , na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z 0,8 dl vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a mouky připravíme kvásek. V míse promícháme mouku, sůl, citronovou kůru a oba druhy cukru, přilijeme kvásek, rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce, rum a zbytek važného mléka.
2
Zaděláme tuhé těsto, do kterého zapracujeme nasekanou kandovanou kůru. Těsto poprášíme moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme vykynout.
3
Vykynuté těsto rozválíme na silný plát. Po jeho delší straně položíme váleček marcipánu a překryjeme ho oběma stranami těsta. Přimáčkneme je k sobě, upravíme do tvaru štóly a upečeme při 180 °C.
4
Ještě teplou štólu potřeme máslem a posypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.