Sterilovaný okurkový salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l ocet
    • 150
      g cukr
    • 1
      lžička pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurky, nastrouháme osolíme, jemně promícháme a necháme chvíli odpočinout. Okurky pustí šťávu, kterou slijeme. Pak k okurkám přidáme cukr, ocet a pepř, vše promícháme a naplníme do sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Komentáře k receptu

  • Iveta Lukešová
    Iveta Lukešová |

    25. 7. 2009 18:45

    Salát jsem udělala tak jak píšete, chuťově je výborný, akorát jsem dnes zjistila, že na dně sklenic se tvoří bílý povlak. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Co jsem tak mohla udělat špatně?

  • Anonym
    Anonym |

    15. 8. 2006 09:05

    Salát dělám každý rok a je lepší než obyčejný čerstvý. V zimě je to opravdová lahoda.