Stehna na černém pivu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
5
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks kuřecí maso stehna (5-7 ks)
    • sůl
    • pepř mletý
    • pivo - černé 13-14°

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěná stehna s kůží osolit, opepřit, dát na dno vymazaného pekáčku, zalít pivem (můžeme ho postupně dolévat, ale lepší je ho nalét rovnou ihned). Dát do trouby na 180 °C. Během pečení podlévat pivem, stehna neotáčet! Pivo "zkaramelizuje".
2
K jídlu se skvěle hodí brambory. Tento pokrm je vhodný i pro děti, jelikož po "zkaramelizování" piva má pivo úplně jinou chuť.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jarka
    Jarka |

    30. 10. 2006 19:38

    Pokud stehna osolíte, okmínujete, trochu cibule a černé pivo, získáte kuřokachnu. S knedlíkem a sladkým zelím (nebo kyselým zelným salátem) to nemá chybu.