Autor:

Štědrovečerní klasika-polévka

Snadné
Ingredience
Hlava a vnitřnosti z kapra
-čím víc,tím líp :-)
 
Máslo  
Mrkev  
Celer  
Petržel  
Hladká mouka  
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový květ  
Rohlík  
Petrželka
-na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Množství surovin přizpůsobíme tomu, kolik máme rybích hlav a vnitřností. Čím více, tím lépe a máslem výjimečně šetřit také nemusíme. Očištěné hlavy očistíme a dáme do studené vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 45 minut, sbíráme pěnu. Hlavy pak vyjmeme, vývar přecedíme. Zeleninu pokrájenou na kostičky lehce osmahneme na másle, zalijeme rybím vývarem, osolíme a okořeníme. Mlíčí opláchneme vodou a uvaříme zvlášť, scedíme a kousky vložíme do polévky. Jikry povaříme, scedíme, ušleháme v trošce polévky a také přidáme do vývaru. Podáváme s kostičkami rohlíku osmaženými na másle a petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.83 7 5 1
Reklama
Houby na talíři Články z

Komentáře k receptu: Štědrovečerní klasika-polévka

Komentáře

  1. Zímová   27.12.2016 | 13:07 | reagovat |

    Dělala jsem rybí polévku poprvé, vždycky jsem si myslela, že jí nikdo nebude chtít jíst a hlavně protože jsem na ní měla odřezky i kapří maso, které mi bylo líto vyhodit. Byla vynikající a musím uznat, že to byl velký omyl a nesmyslný předsudek nedělat tuhle delikatesní polévku a mockrát děkuji za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web