Štědrovečerní klasika-polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hlava a vnitřnosti z kapra -čím víc,tím líp :-)
    • máslo
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • rohlík
    • petrželka -na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství surovin přizpůsobíme tomu, kolik máme rybích hlav a vnitřností. Čím více, tím lépe a máslem výjimečně šetřit také nemusíme. Očištěné hlavy očistíme a dáme do studené vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 45 minut, sbíráme pěnu. Hlavy pak vyjmeme, vývar přecedíme. Zeleninu pokrájenou na kostičky lehce osmahneme na másle, zalijeme rybím vývarem, osolíme a okořeníme. Mlíčí opláchneme vodou a uvaříme zvlášť, scedíme a kousky vložíme do polévky. Jikry povaříme, scedíme, ušleháme v trošce polévky a také přidáme do vývaru. Podáváme s kostičkami rohlíku osmaženými na másle a petrželkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Zímová
    Zímová |

    27. 12. 2016 13:07

    Dělala jsem rybí polévku poprvé, vždycky jsem si myslela, že jí nikdo nebude chtít jíst a hlavně protože jsem na ní měla odřezky i kapří maso, které mi bylo líto vyhodit. Byla vynikající a musím uznat, že to byl velký omyl a nesmyslný předsudek nedělat tuhle delikatesní polévku a mockrát děkuji za recept.