Steak s žampiónovou omáčkou a anglickými brambory

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Steaky
    • 4
      ks kuřecí maso stehna
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
  • Žampionová omáčka
    • 2
      dl mléko
    • 3
      ks žampiony
    • 1
      ks žampionová polévka v sáčku
    • 1
      ks tavený sýr obdélníček
    • 2
      lžíce sýr
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
    • vegeta
  • Americké brambory
    • 8
      ks brambory střední
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem a dáme do lednice marinovat nejlépe přes noc (min. 2 hod.) - maso zkřehne.
2
Rozehřejeme pánev a maso zprudka opečeme po obou stranách.
3
Žampiony nasekáme na půlplátky, orestujeme na másle, osolíme opepříme, přisypeme lehce kari a vegetu. Na pánev vlejeme mléko, zahřejeme a vsypeme instantní polévku, přidáme sýry, orestované žampiony a vymícháme do hladka (dokud se nerozpustí sýr). Popř. dochutíme.
4
Oškrábané brambory nakrájíme na osminky, dáme do pekáče, který jsme zakápli olejem, posolíme opepříme a okmínujeme. Dáme péct cca na 15 min., potom přidáme plátky anglické slaniny, cibuli na osminky a plátky česneku, dopečeme do zlatova.
5
Na konci podáváme steak přelitý žampionovou omáčkou a zlatavé brambůrky.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Dagmar Voš
    Dagmar Voš |

    7. 3. 2009 11:27

    Jídlo bylo výborné, jen jsem nesehnala instantní polévku, vsypala jsem tam trochu žampionové Knorr.Omáčky doporučuji udělat více.Brambory byly po 15 min.dost tvrdé, příště je 5 min.povařím.Dávám za 1, mělo to úspěchDagmar