Šťavnatá sekaná

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso - vepřové bůček
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání (tekutá)
    • 3
      lžička vegeta
    • 3
      ks vařená vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • česnek
    • bránice na obalení (příp. strouhanka)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto pořádně se všemi surovinami propracujeme, necháme v lednici 24 hodin uležet.
2
Tvarujeme 2 šišky a obalíme v bránici nebo kdo nechce, či nemá tak ve strouhance.
3
Pečeme dle trouby, asi 3/4 hodiny.
4
Výborná je teplá, ale i studená na obložené mísy.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    20. 11. 2010 09:51

    Bránice je podle Wikipedie svalo-šlachová blána oddělující u savců orgány hrudního koše a břicha. Má kupolovitý tvar a je důležitým dýchacím svalstem. Svalová kontrakce bránice vede k nádechu. U lidí je 3 až 5 mm tlustá a odvádí 60–80 % práce, která je potřeba k nádechu. Srovnatelná struktura se (kromě savců) vyskytuje pouze v náznacích u některých plazů,[1] zejména krokodýlů. Zajímalo by mne, zda se tato sekaná obaluje v lidské či jiné bránici.