Staropražská játra podle Vlasty Buriana

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: styrlitz

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová játra
    • 300
      g nákládané žampiony
    • 5
      ks cibule středně velká
    • šunka používám zauzenou
    • hladká mouka
    • 1
      ks paprika - sladká
    • 1
      ks pálivá paprika
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra nakrájíme na nudličky obalíme v mouce smíchané s paprikou a orestujeme na rozpáleném oleji. Přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a podusíme.
2
Závěrem přidáme žampiony (menší celé, větší posekané, opepříme, osolíme a krátce osmahneme. Jednotlivé porce ozdobíme opečenými plátky šunky a měsíčky vařeného vejce.
3
Podáváme s podomácku dělanými hranolky.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    7. 8. 2009 11:08

    Taky jsem dneska viděla, jak tyhle játra Vladko dělal - vypadalo to jako dobrej nápad... Jediný, co mě fakt dorazilo bylo, jak to ten pseudošéfkuchař ochutnal a hned tam zase něco mlel, že to neni dochucený nebo co... Hlavně, že on uvařil nějakou houbovou polívku a myslel si, jak je na hrušce! Jinak, recept se chystám někdy udělat, je dobrý, že jsme ho opsal a přidal - to se může hodit :)