Staročeský moučník bez mouky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      tvaroh
    • 0,3
      kg brambory
    • 100
      g tuk
    • 200
      g moučkový cukr
    • 4
      vejce
    • 1
      vanilkový cukr
    • rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vychladlé brambory umeleme spolu s tvarohem v mlýnku na maso (nebo rozsekáme v robotu). Utřeme žlouky s cukrem, přidáme změklý tuk, tvaroh s brambory, vanilkový cukr a rozinky. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme zhruba 25 minut na 170 °C.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    25. 8. 2005 10:13

    Pani Ticha, sem s tim, ja je urcite vyzkousim...:-))

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    25. 8. 2005 10:05

    V dřívějších dobách, Airan, zřejmě bylo v dost velké oblibě dávat do moučníků brambory. Ve své stoleté kuchařce jsem našla řezy z bramborového těsta a pomerančovým krémem. Říkám si, že by stálo za to je vyzkoušet.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    25. 8. 2005 09:58

    Nasla jsem ten recept na jedne stare fotografie, nepsalo se tam jak dlouho se dela, to v me troube vyhazelo o neco min nez pulhodina.Je to podobne rezy pani Tiche, jen bez testa. Nam to chutnalo a je to neco "jineho"

  • Anonym
    Anonym |

    25. 8. 2005 09:13

    Koukam, ze jsem se zase predvedla...ten cas ma tam byt 25 minut, prosim kucharku on-line o opravu. Dekuji