Staročeský chléb - XXL

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 460
      ml voda
    • 2
      lžíce ocet
    • 3
      lžička sůl
    • 150
      g vařené brambory strouhané
    • 900
      g hladká mouka prosátá
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 0,8
      lžička fenykl
    • 0,8
      lžička anýz
    • 0,8
      lžička koriandr roztlouct v hmoždíři
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžička sušené droždí
  • Na potření
    • 2
      lžíce voda oslazená
    • 1
      lžíce kmín celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem. Program - klasik, kůrka střední, velký bochník.
2
Toto množství je pro pekárnu Eta - Harmony, pro pekárny s menší nádobou, je třeba množství upravit. Bochník váží 1450-1500 g.

Komentáře k receptu

  • Vasek
    Vasek |

    14. 4. 2007 23:17

    Kdyz date 450g. mouky celozrne zitne jemne mlete a 450g.mouky hladke,nema to chybu.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 2. 2007 16:27

    Proč zrovna "staročeský"? Staročeká kuchyně vůbec brambory nezná, chléb se pekl z žitné mouky.

  • Katerinka
    Katerinka |

    23. 10. 2006 12:12

    Byl velice dobry.....ale pro me narocny.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    20. 10. 2006 14:01

    Děkuji, tento si nebudu muset přepočítávat:-)