Autor:

Staročeský chléb - XXL

Střední
Těsto
Voda 460 ml
Ocet 2 lžíce
Sůl 3 lžička
Vařené brambory
strouhané
150 g
Hladká mouka
prosátá
900 g
Drcený kmín 2 lžička
Fenykl 3/4 lžička
Anýz 3/4 lžička
Koriandr
roztlouct v hmoždíři
3/4 lžička
Cukr 2 lžička
Sušené droždí 2 lžička
Na potření
Voda
oslazená
2 lžíce
Kmín
celý
1 lžíce

Postup přípravy:

Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem. Program - klasik, kůrka střední, velký bochník.

Toto množství je pro pekárnu Eta - Harmony, pro pekárny s menší nádobou, je třeba množství upravit. Bochník váží 1450-1500 g.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Reklama
Červené kuřecí kari Thajské kari krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Staročeský chléb - XXL

Komentáře

  1. Vasek   14.04.2007 | 23:17 | reagovat |

    Kdyz date 450g. mouky celozrne zitne jemne mlete a 450g.mouky hladke,nema to chybu.

  2. Anonym   26.02.2007 | 16:27 | reagovat |

    Proč zrovna "staročeský"? Staročeká kuchyně vůbec brambory nezná, chléb se pekl z žitné mouky.

  3. Katerinka   23.10.2006 | 12:12 | reagovat |

    Byl velice dobry.....ale pro me narocny.

  4. Jaroslava Oumarová   20.10.2006 | 14:01 | reagovat |

    Děkuji, tento si nebudu muset přepočítávat:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web