Staročeské přesbidlo

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg brambory
    • 2
      sádlo
    • cibule
    • 1
      kg hrubá mouka
    • sůl
    • 1
      vejce
    • mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, mléka, žloutku a soli uděláme těsto na noky a necháme odpočinout. Brambory oloupat, nakrájet na menší kostky a uvařit v osolené vodě doměkka. Vodu slít a zavařit do ní noky vykrajované malou lžičkou.
2
Noky uvařit asi 6 minut, vyjmout, přidat k bramborám a protřést. Přesbidlo omastit cibulí osmaženou na sádle do zlatova.
3
<BR>Tip: Doporučuji nahradit noky vařenými těstovinami, je to jednodušší a moc jedlé.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    30. 1. 2006 07:14

    Ja viem , že s cestovinami je to dobré, ale potom ešte slaninku a už je to vlastne grenadír, nie ?

  • Ivana Auffahrtová
    Ivana Auffahrtová |

    27. 1. 2006 16:38

    Ty těstoviny jsou v tom ale opravdu dobré. Do cibulky přidám trochu mleté papriky a vše dohromady spojím, k tomu nějaký zeleninový salát a je dobrý oběd.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    27. 1. 2006 15:16

    Mne tam zasa nepasujú tie doporučované cestoviny. Určite by som nimi noky nenahradila.

  • Máca
    Máca |

    27. 1. 2006 14:25

    Ano, tomuto jídlu se opravdu říká uhlířina. Mám jí spojenou s výborným okurkovým salátem.Česnek se do tohoto jídla nehodí. Je to staročeský recept a velice vás nasytí.

  • Věra
    Věra |

    29. 9. 2005 10:39

    Zkusila jsem dle receptu a je to moc dobré, přidlala jsem lisovaný česnek a petrželku a trochu opepřila. Opravdu je to jedlé:)

  • Světlana
    Světlana |

    5. 5. 2005 09:44

    Myslím, že se tomuto jídlu také říká uhlířina