Staročeská pochoutka v římském hrnci

Střední
Ingredience
Vepřové maso 1/2 kg
Kysané zelí 1/2 kg
Brambory 6 ks
Cibule 1 ks
Sádlo 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Drcený kmín 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily hrudky. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a zasypeme masem. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 180 °C. Před podáváním, nebo i v průběhu pečené můžeme vše zamíchat dohromady. Pro ty, kdo nemají římský hrnec, stačí brambory uvařit ve slupce do poloměka a zapéct v normálním pekáčku asi 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Staročeská pochoutka v římském hrnci

Komentáře

  1. Tarari .   29.02.2008 | 16:06 | reagovat | závadný

    Tak včera jsem vařila a musím dát jedničku. Moc chutnalo! Přidala jsem pouze česnek, neboť jsme česnekoví!

  2. Zdenka Hanušová   30.01.2008 | 6:38 | reagovat | závadný

    Aleno, musím říct, že se mi tohle nikdy nestalo, že by se mi brambory nedovařily, naopak, když jsem je dělala s nějkým masem, tak měly výbornou chuť. Je třeba dodržet půlhodinové namočení hrnce před použitím a dát hrnec do studené trouby a teprve pak ji zapnout. Peču brambory s masem klidně na 200st.

  3. alena   29.11.2007 | 21:49 | reagovat | závadný

    Hrnec jsem si nadělila vloni pod stromeček, jednou vyzkoušela a brambory po 2 hodinách dovařovala v hrnci. V návodu udávali teplotu 150-170 st. Bylo to málo. Zkušenější prosím poraďte- jak teplo a jak dlouho?děkuji

  4. kiáý řřžtt   28.11.2007 | 11:25 | reagovat | závadný

    ghztgref

  5. Jitka Malinová   08.02.2007 | 11:24 | reagovat | závadný

    Doplním zimní a rychlejší variantu, kterou jsem minulý týden vyzkoušela, když jsem neměla možnost koupit mleté maso a tak jsem v lahůdkách zakoupila 3 jitrnice a vymačkala je na pánvičku lehce prohřát a pak šup s tím na brambory.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web