Staročeská odvarka

Střední
Ingredience
Hrušky
Sušené
1/4 kg
Švestky 1/4 kg
Voda  
Povidla 2 lžíce
Perník
Strouhaného
2 lžíce
Skořice  
Hřebíček  
Rozinky 2 lžíce
Cukr  
Ořechová jádra 1 hrst

Postup přípravy:

Sušené hrušky se umyjí a nechají nabobtnat. Pak je ve vodě uvaříme doměkka. To samé uděláme se švestkami. Uvařené se propasírují přes cedník a smíchají se. Přidá se tlučená skořice, hřebíček, trochu vody a povaří se v kameném hrnci, aby se omáčka nepřipalovala. Zahustíme perníkem a nakonec se přidají omyté rozinky a nasekaná ořechová jádra.

Odvárka byla štědrovečerním pokrmem a jedla se s nadrobenou vánočkou. Připravovala se den nebo více dní předem a nechala se v chladu. Tím získala na chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Staročeská odvarka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web