Staročeská odvarka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      kg hrušky Sušené
    • 0,3
      kg švestky
    • voda
    • 2
      lžíce povidla
    • 2
      lžíce perník Strouhaného
    • skořice
    • hřebíček
    • 2
      lžíce rozinky
    • cukr
    • 1
      hrst ořechová jádra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené hrušky se umyjí a nechají nabobtnat. Pak je ve vodě uvaříme doměkka. To samé uděláme se švestkami. Uvařené se propasírují přes cedník a smíchají se. Přidá se tlučená skořice, hřebíček, trochu vody a povaří se v kameném hrnci, aby se omáčka nepřipalovala. Zahustíme perníkem a nakonec se přidají omyté rozinky a nasekaná ořechová jádra.
2
Odvárka byla štědrovečerním pokrmem a jedla se s nadrobenou vánočkou. Připravovala se den nebo více dní předem a nechala se v chladu. Tím získala na chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.