Staročeská odvarka

Střední
Ingredience
Hrušky
Sušené
1/4 kg
Švestky 1/4 kg
Voda  
Povidla 2 lžíce
Perník
Strouhaného
2 lžíce
Skořice  
Hřebíček  
Rozinky 2 lžíce
Cukr  
Ořechová jádra 1 hrst

Postup přípravy:

Sušené hrušky se umyjí a nechají nabobtnat. Pak je ve vodě uvaříme doměkka. To samé uděláme se švestkami. Uvařené se propasírují přes cedník a smíchají se. Přidá se tlučená skořice, hřebíček, trochu vody a povaří se v kameném hrnci, aby se omáčka nepřipalovala. Zahustíme perníkem a nakonec se přidají omyté rozinky a nasekaná ořechová jádra.

Odvárka byla štědrovečerním pokrmem a jedla se s nadrobenou vánočkou. Připravovala se den nebo více dní předem a nechala se v chladu. Tím získala na chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Staročeská odvarka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web