Stařenčina lepenica s uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g uzené maso
    • 800
      g brambory
    • 500
      g kysané zelí
    • kmín
    • 100
      g anglická slanina nebo špek
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené maso vložíme na 2 minuty do vroucí vody, pak je opláchneme studenou vodou a nakrájíme na porce.
2
Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dohněda, přidáme naporcované maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
3
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s česnekem.
4
Zelí zalijeme vodou, přidáme kmín a asi 10 min. povaříme.
5
Na kousky nakrájený špek nebo anglickou orestujeme s druhou nakrájenou cibulí. Já přidávám ještě jednu cibuli osmaženou na sádle dohněda. Uvařené brambory rozmačkáme, přídáme špek s cibulí, czenené zelí a dobře promícháme a podáváme s porcemi uzeného masa.
6
Lepenice se dá jíst i bez uzeného masa, v tom případě přidávám více anglické slaniny nebo špeku
Zařazení: Maso Uzené

Komentáře k receptu

  • Tarari *
    Tarari * |

    15. 3. 2008 10:26

    Tak včera jsem to zkusila k večeři. Bylo to dobré (pro nás nezvyklé) jídlo. Ale s uzeným nemůže být nic špatného, že? Jenom se mi to zdálo pracnější za použití dost nádobí (můj favorit je římský hrnec), všechno uvařit v jednom+ odtud možná pramení můj názor. Ale jinak, dobré - jednička - a doporučuji.