Autor:

Srnčí kostky na víně

15 minut PT0H15M
Střední
Ingredience
Cibule 2 ks
Máslo
na orestování
 
Houby
i více, záleží na chuti
1 hrst
Šalvěj  
Rozmarýn  
Nové koření  
Pepř mletý  
Jalovec  
Sůl  
Červené víno  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Cibuli zpěníme na másle do růžova, přidáme srnčí nakrájené na kostky, osolíme, přidáme houby a koření a dusíme. Podléváme červeným vínem. Šalvěj a rozmarýn dávám větvičky, které se vytáhnou, ostatní koření můžete podrtit, nebo vytahat - jak je libo. Přidáme trochu jíšky - PŘIMĚŘENĚ! Povaříme. Příloha - já dávám široké nudle.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Srnčí kostky na víně

Komentáře

  1. Dáša B   06.01.2012 | 22:14 | reagovat | závadný

    Super, na to, že se zvěřinou moc zkušeností nemám, tak to dopadlo výborně, chválím recept

  2. klap.zobak   28.01.2011 | 17:51 | reagovat | závadný

    Naprosto bezkonkurenční, jednoduchá příprava, vynikající chuť, klidně bych přidala i nějakou tu hvězdičku k jedničce...:o)))

  3. Zdena z JM   03.08.2009 | 7:56 | reagovat | závadný

    Naprostu luxusní záležitost. Maso jsem okořenila směsí koření na divočinu, přidala sušený rozmarýn a šalvěj a nechala 2 dny naložené v červeném víně. Třetí den podusila v tlakovém hrnci. Šťávu jsem nezahušťovala. Podávala jsem s bramboráčky. Sklidila jsem velkou pochvalu od celé rodiny včetně maminky a tchýně.

  4. marie mateju   27.04.2009 | 9:20 | reagovat | závadný

    ja mam jen bíle víno,ale risknu to.Nechce se mě jit za vinařama po sklepech,vždy mě chtějí ožrat.

  5. Miloslava Odvářková   26.04.2009 | 14:53 | reagovat | závadný

    Tak jsem vyzkoušela, je to fakt výborný! Jen jsem místo jíšky udělala "záklechtku" - teď mě napadá jen tento možná archaismus, zkrátka jsem zahustila vodou s hladkou moukou. Víno jsem použila kvalitní, špicový Modrý Portugal, čili víno suché, alébrž jiné doma nebylo. Srdce mi z toho krvácelo, ale výsledek mě s tím smířil. Díky za recept!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web