Srnčí kostky na víně

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • máslo na orestování
    • 1
      hrst houby i více, záleží na chuti
    • šalvěj
    • rozmarýn
    • nové koření
    • pepř mletý
    • jalovec
    • sůl
    • červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli zpěníme na másle do růžova, přidáme srnčí nakrájené na kostky, osolíme, přidáme houby a koření a dusíme. Podléváme červeným vínem. Šalvěj a rozmarýn dávám větvičky, které se vytáhnou, ostatní koření můžete podrtit, nebo vytahat - jak je libo. Přidáme trochu jíšky - PŘIMĚŘENĚ! Povaříme. Příloha - já dávám široké nudle.
Zařazení: Maso Zvěřina
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dáša B
    Dáša B |

    6. 1. 2012 22:14

    Super, na to, že se zvěřinou moc zkušeností nemám, tak to dopadlo výborně, chválím recept

  • klap.zobak
    klap.zobak |

    28. 1. 2011 17:51

    Naprosto bezkonkurenční, jednoduchá příprava, vynikající chuť, klidně bych přidala i nějakou tu hvězdičku k jedničce...:o)))

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 8. 2009 07:56

    Naprostu luxusní záležitost. Maso jsem okořenila směsí koření na divočinu, přidala sušený rozmarýn a šalvěj a nechala 2 dny naložené v červeném víně. Třetí den podusila v tlakovém hrnci. Šťávu jsem nezahušťovala. Podávala jsem s bramboráčky. Sklidila jsem velkou pochvalu od celé rodiny včetně maminky a tchýně.

  • marie mateju
    marie mateju |

    27. 4. 2009 09:20

    ja mam jen bíle víno,ale risknu to.Nechce se mě jit za vinařama po sklepech,vždy mě chtějí ožrat.

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    26. 4. 2009 14:53

    Tak jsem vyzkoušela, je to fakt výborný! Jen jsem místo jíšky udělala "záklechtku" - teď mě napadá jen tento možná archaismus, zkrátka jsem zahustila vodou s hladkou moukou. Víno jsem použila kvalitní, špicový Modrý Portugal, čili víno suché, alébrž jiné doma nebylo. Srdce mi z toho krvácelo, ale výsledek mě s tím smířil. Díky za recept!