Autor:

Srnčí hřbet

Střední
Ingredience
Dětské piškoty 1 balíček
Želatina
světlá
1 lžíce
Tvaroh 250 g
Mléko 1 dl
Cukr
podle chuti
 
Vanilkový cukr 1 balíček
Hnědý rum
trochu
 
Rozinky 50 g
Sušené švestky
nebo meruňky
 
Šlehačka  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Želatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme na drobno a s rozinkami ho namáčíme do rumu.
Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašové hmoty. Formu na „srnčí hřbet“ vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokapeme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek. Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce a ukončíme piškoty.
Necháme ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy. Povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk nebo broskví z kompotu.
TIP: „nealko“ verze - rum nahradíme ovocným sirupem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Srnčí hřbet

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web