Autor:

Srnčí hřbet

Střední
Ingredience
Dětské piškoty 1 balíček
Želatina
světlá
1 lžíce
Tvaroh 250 g
Mléko 1 dl
Cukr
podle chuti
 
Vanilkový cukr 1 balíček
Hnědý rum
trochu
 
Rozinky 50 g
Sušené švestky
nebo meruňky
 
Šlehačka  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Želatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme na drobno a s rozinkami ho namáčíme do rumu.
Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašové hmoty. Formu na „srnčí hřbet“ vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokapeme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek. Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce a ukončíme piškoty.
Necháme ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy. Povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk nebo broskví z kompotu.
TIP: „nealko“ verze - rum nahradíme ovocným sirupem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Srnčí hřbet

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web