Autor:

Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně

Obtížné
Ingredience
Srnčí maso
na guláš (nebo hovězí kližka)
1 kg
Celer
menší
1 ks
Petržel 1 ks
Cibule 2 ks
Mrkev 3 ks
Špek
spíše než anglická slanina
 
Červené víno
stačí krabicové
 
Kečup - jemný  
Rybízová marmeláda
třeba i stará cukernatá
 
Hladká mouka  
Sůl  
Pepř celý  
Nové koření  
Jalovec  
Bobkový list  
Citron
celý i s kůrou
1 ks

Postup přípravy:

V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru), podlijeme vínem a dusíme pomalu do měkka (já ke konci maso dodusím pod tlakovou papiňákovou pokličku).

Už během dušení můžeme přidat lžíci zavařeniny a o něco více kečupu.

Měkké maso vyndáme, pokusíme se vytáhnout i koření. Zbylý zeleninový „maglajs“ zahustíme moukou (eventuálně přidáme teprve nyní kečup a marmeládu), trochu opražíme a kaši rozředíme vodou nebo vínem. Rozmixujeme, povaříme, dosolíme, dochutíme vínem, kečupem nebo zavařeninou, vychladíme a uložíme alespoň na den do ledničky. Rozhodně nejíme čerstvé, chutě se musí rozležet a spojit (čerstvé chutná jako nepodařená rajská).

Při ohřívání můžeme ředit omáčku zbylým vínem.

Podáváme s houskovými knedlíky, špeclemi (speciální německé těstoviny - mají je v Normě) nebo bramborovými kroketami - to nemá chybu. Vždy ale s brusinkami! Zapíjíme červeným vínem.

Množství surovin na ochucení záleží na Vaší chuti. Podobně lze připravit také hovězí vcelku jako svíčkovou nebo králíka - toto maso je ovšem lepší péci v troubě. Můžeme dělat také celý kus zadního masa nebo falešné svíčkové - potom ho pečeme v troubě jako svíčkovou (odpadá pracné oddělování kousků masa od zeleniny po uvaření). Stejně tak můžeme použít srnčí (kousky masa i celý kus), velmi dobré jsou králičí nožky (pečeme).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně

Komentáře

  1. Astral007   21.08.2014 | 13:45 | reagovat | závadný

    jsem se blbě podívala na hodnocení, ale už to nešlo vzít zpět, v domění, že dávám tomuto výbornému receptu 5 bodů jsem to odklikla špatně, každopádně, můžu jen doporučit

    1. Di   21.08.2014 | 14:34 | reagovat | závadný

      Pětka mi vůbec nevadí, jsem ráda, že chutnalo. ;-)

    2. Kamila B.   22.08.2014 | 6:41 | reagovat | závadný

      Dobrý den, vaše hodnocení bylo smazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web