Autor:

Srbský džuveč

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 10
Ingredience
Vepřový bůček 1000 g
Cibule 500 g
Sádlo 250 g
Pepř mletý  
Mletá paprika  
Sůl  
Voda 500 ml
Paprika 600 g
Rajčata 500 g
Rajský protlak 150 g
Česnek 50 g
Rýže 200 g
Petrželová nať 10 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy

Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky.
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na polovině dávky tuku. Do základu přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou, podusíme, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Během dušení párkrát promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
Zeleninu - rajčata nakrájená na kousky, paprika na proužky - osmahneme na druhé polovině tuku, ochutíme ji třeným česnekem, rajčatovým protlakem a přidáme k masu.
Rýži přebereme, dobře propláchneme a promícháme ji s masem. Pokrm zavaříme, přikryjeme poklicí a v troubě dodusíme do měkka.
Hotový džuveč podáváme posypaný opláchnutou petrželovou natí.

Jako doplněk můžeme podávat chléb nebo slané rohlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Zásoba vitaminů na zimu? Sušte, mrazte, vakuujte! Články z

Komentáře k receptu: Srbský džuveč

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web