Autor:

Špízy s růžičkovou kapustou

Snadné
Ingredience
Klobása 1 ks
Tvrdý sýr 200 g
Růžičková kapusta 250 g
Žampiony  
Těstíčko
Mléko 1/4 l
Hladká mouka  
Vejce 1 ks
Grilovací koření  
Pepř mletý  
Sůl  
Cibule
jemně sekaná
 

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Nejdříve si uděláme hustší těstíčko z mléka, vejce, hladké mouky, ochutíme grilovacím kořením, dle potřeby pepř a sůl a vmícháme jemně sekanou cibulku. Necháme asi 15 minut odpočinout. Mezitím si uvaříme vodu, osolíme a do vroucí dáme růžičkovou kapustu na 8-10 minut povařit (počítáme od doby varu).

Dále si nakrájíme na silnější plátky asi 0,5-1 cm) klobásu, sýr a žampiony a střídavě s povařenou růžičkovou kapustou napichujeme na špejli. Připravené špízy obalíme ze všech stran v těstíčku a hned dáváme do rozpáleného oleje. (Špízy můžeme z těstíčka ještě obalit ve strouhance a potom smažit).

Osmažíme do zlatova a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Kdo má rád, může si dát např. tatarskou omáčku nebo kečup. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Špízy s růžičkovou kapustou

Komentáře

  1. Zdenka Jaklová   23.11.2006 | 16:42 | reagovat | závadný

    Recept mne zaujal, chystám se ho vyzkoušet.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web