Autor:

Špíz bez špejle

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Vepřové maso
nebo zvěřina
 
Anglická slanina  
Cibule  
Slunečnicový olej  
Koření  
Sýr
lze přidat dle chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina, Vepřové

Vše nakrájíme na plátky a začneme skládat nejlépe do misky z varného skla. Začínáme okořeněným masem, potom přidáme tři kolečka cibule, jeden bobkový list a plátky slaniny, to vše opakujeme dokud mísu nezaplníme. Všechny ingredience se dávají na stojato (rovnají se na stranu mísy). Potom vše jemně udusáme. Na vrch se dá zbytek cibule, nové koření a celý pepř. Malinko zakapeme olejem a dáme přikryté péct. Po hodině sejmeme pokličku a po vrchu pečeme do zlatova. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr, ale i bez něho je to výborná pochoutka.
Nevadí ani to, když je pokrm připraven ze staršího kusu zvěře. Překvapí hlavně štavnatostí a maso se bude skoro rozsýpat. Jako příloha je výborný čerstvý chleba nebo brambor na všechny způsoby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Špíz bez špejle

Komentáře

  1. Jana z VM   23.03.2006 | 9:57 | reagovat |

    Mám dotaz na autora - vůbec se to maso nepodlévá vodou ? Díky za odpověď.

  2. Anonym   22.03.2006 | 19:53 | reagovat |

    Jaké koření bude nejlepší a z kterého druhu vepř. masa to děláváte.Děkuji za odpevěď

  3. Jana z VM   22.03.2006 | 13:10 | reagovat |

    Toto musí být úžasný !! Musí to bezva vonět a ta chuť !!! Určitě musím vyzkoušet, dávám si opět do svých oblíbených.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web