Špíz bez špejle

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové maso nebo zvěřina
    • anglická slanina
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • koření
    • sýr lze přidat dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše nakrájíme na plátky a začneme skládat nejlépe do misky z varného skla. Začínáme okořeněným masem, potom přidáme tři kolečka cibule, jeden bobkový list a plátky slaniny, to vše opakujeme dokud mísu nezaplníme. Všechny ingredience se dávají na stojato (rovnají se na stranu mísy). Potom vše jemně udusáme. Na vrch se dá zbytek cibule, nové koření a celý pepř. Malinko zakapeme olejem a dáme přikryté péct. Po hodině sejmeme pokličku a po vrchu pečeme do zlatova. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr, ale i bez něho je to výborná pochoutka.
2
Nevadí ani to, když je pokrm připraven ze staršího kusu zvěře. Překvapí hlavně štavnatostí a maso se bude skoro rozsýpat. Jako příloha je výborný čerstvý chleba nebo brambor na všechny způsoby.
Zařazení: Maso Zvěřina Vepřové

Komentáře k receptu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    23. 3. 2006 09:57

    Mám dotaz na autora - vůbec se to maso nepodlévá vodou ? Díky za odpověď.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 3. 2006 19:53

    Jaké koření bude nejlepší a z kterého druhu vepř. masa to děláváte.Děkuji za odpevěď

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    22. 3. 2006 13:10

    Toto musí být úžasný !! Musí to bezva vonět a ta chuť !!! Určitě musím vyzkoušet, dávám si opět do svých oblíbených.