Autor:

Špenátový závin

Střední
Ingredience
Vejce 3 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Sůl 1 špetka
Cibule 2 ks
Mražený špenát 600 g
Uzená slanina 50 g
Pepř mletý 1 špetka
Pepř celý 1 špetka
Sýr 75 g
Máslo 3 lžíce
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Zeleninový vývar 250 ml
Petrželová nať 1 lžíce
Žampiony 500 g
Hladká mouka
4-5, na omáčku
5 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Z mouky, vajec, oleje, soli vymícháme těsto a půl hodiny chladíme v chladničce.

Rozškvaříme na kostky nakrájenou slaninu, opražíme na ní 1 cibuli, přidáme špenát a 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme černým pepřem. Necháme vychladnout.

Těsto vyválíme, rozetřeme na něj špenát, posypeme sýrem a svineme do rolády. Dáme do ubrousku a ve vodě vaříme 30 minut. Na trošce tuku opražíme druhou cibuli, přidáme rozpůlené houby a opékáme asi 10 minut. Potom poprášíme 5 lžícemi hladké mouky, promícháme, zalejeme vývarem, přilejeme smetanu a povaříme na omáčku. Dosolíme, okořeníme bílým pepřem.

Závin nakrájíme na plátky a přelejeme omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Špenátový závin

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web