Špenátový salát barevný

Hodnocení:

Moje:

30 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g listový špenát
    • 10
      ks ředkvička
    • 220
      g nakládaná kukuřice malá plechovka
  • na zálivku
    • 5
      lžíce bílý jogurt nejlépe hustý, řeckého typu
    • 5
      lžíce majonéza
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 0,5
      lžička bazalka
    • 0,5
      lžička čubrica
    • 1
      plechovka nálev z konzervy kukuřice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát opereme a osušíme. Odkrojíme zbytky stopek a listy překrájíme na menší kousky. Nasypeme do mísy.
2
Ředkvičky omyjeme, očistíme od kořínků a listů a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Přidáme ke špenátovým listům.
3
Přisypeme okapanou sterilovanou kukuřici a dobře promícháme.
4
Těsně před podáváním přelijeme zálivkou.
5
Na zálivku smícháme jogurt, majonézu a dijonskou hořčici a pořádně promícháme. Ochutíme cukrem, solí a octem (množství je uvedeno přibližně, je potřeba opatrně přidávat a ochutnávat, aby vám výsledná chuť vyhovovala). Okořeníme bylinkami a opět dobře promícháme.
6
Výsledná zálivka je spíše krémová, takže ji naředíme na potřebnou hustotu nálevem z kukuřice nebo vodou. Pozor, nálev některých značek je dost slaný, takže zálivku solíme raději až po naředění podle výsledné slanosti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.