Autor:

Špenátový koláč II.

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Listový špenát 1/2 kg
Sýr
ementál
200 g
Bílek 2 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Muškátový oříšek 1 špetka
Bílá omáčka
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Citronová šťáva  
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme. Vzniklou hmotu dáme do vymaštěné formy a pečeme asi 30 minut.
Opatrně vyklopíme na talíř.
Bílá omáčka: Asi polovinu másla rozpustíme v kastrůlku a pomalu vmícháme mouku, až se jíška lehce zapraží opatrně přidáme vodu. Směs vymícháme do nepříliš husté omáčky, osolíme, opepříme, přidáme citronovou sťávu. Nakonec vmícháme zbytek másla.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Špenátový koláč II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web