Špenátový koláč II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg listový špenát
    • 200
      g sýr ementál
    • 2
      ks bílek
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
  • Bílá omáčka
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl
    • citronová šťáva
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme. Vzniklou hmotu dáme do vymaštěné formy a pečeme asi 30 minut.
2
Opatrně vyklopíme na talíř.
3
Bílá omáčka: Asi polovinu másla rozpustíme v kastrůlku a pomalu vmícháme mouku, až se jíška lehce zapraží opatrně přidáme vodu. Směs vymícháme do nepříliš husté omáčky, osolíme, opepříme, přidáme citronovou sťávu. Nakonec vmícháme zbytek másla.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.