Autor:

Špenátový koláč II.

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Listový špenát 1/2 kg
Sýr
ementál
200 g
Bílek 2 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Muškátový oříšek 1 špetka
Bílá omáčka
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Citronová šťáva  
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme. Vzniklou hmotu dáme do vymaštěné formy a pečeme asi 30 minut.
Opatrně vyklopíme na talíř.
Bílá omáčka: Asi polovinu másla rozpustíme v kastrůlku a pomalu vmícháme mouku, až se jíška lehce zapraží opatrně přidáme vodu. Směs vymícháme do nepříliš husté omáčky, osolíme, opepříme, přidáme citronovou sťávu. Nakonec vmícháme zbytek másla.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Listový koláč s houbami Recept na víkend: Listový koláč s houbami Články z

Komentáře k receptu: Špenátový koláč II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web