Autor:

Špenátové závitky

Střední
Ingredience
Plátkový sýr 200 g
Listové těsto 1 balení
Špenátový protlak 1 balení
Vejce 1 ks
Cibule  
Olej  
Sůl  
Šunka
plátková - šunkový salám, nářez atd.
200 g
Česnek
suroviny na dochucení špenátu, co je kdo zvyklý
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Pokud máme zmražené listové těsto necháme předem rozmrznout. Připravíme si špenát tak jak jsme zvyklí, lepší je hustější konzistence a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na tenký plát (já dělám z 1 klasického balení 2 placky). Na těsto téměr po celé ploše rozprostřeme kolečka salámu, ty pomažeme vrtsvou špenátu, poklademe plátky sýra a smotáme do rolády. Potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme na plátky (nekrájí se zrovna snadno, chce to trpělivost)

Plátky dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do zezlátnutí. Nejlepší jsou ještě teplé, ale dají se jíst i studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Špenátové závitky

Komentáře

  1. Ivana Přikrylová   25.11.2007 | 22:18 | reagovat |

    Receptík znám a mohu jen doporučit. Lepší je to ale teplé. než studené.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web