Špenátové těstoviny s nivou a tuňákem

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček špenátové těstoviny
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě nebo v oleji
    • 1
      ks sýr niva
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • petrželka
    • bazalka může být i sušená
    • máslo na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větším hrnečku rozetřeme nivu spolu se smetanou, přidáme petrželku a bazalku. Rozpustíme na pánvi trochu másla, přidáme tuňáka a na slabším ohni zlehka osmahneme.
2
Pak přilejeme na pánev směs ze smetany, nivy, petrželky a bazalky a za občasného míchání necháme na slabším ohni projít varem.
3
Mezitím uvaříme špenátové těstoviny v osolené vodě. Po uvaření scedíme, přídáme trochu másla a promícháme.
4
Těstoviny dáme na talíř a zalijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a bazalkou a podáváme. Velice rychlé a chutné!
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Dana Valentová
    Dana Valentová |

    24. 7. 2008 17:20

    Místo špenátových těstovin používám normální těstoviny, jako třeba špagety nebo vrtulky a momentálně je to moje nejoblíbenější omáčka na těstoviny. Luxusní a rychlé

  • martina malovikovam
    martina malovikovam |

    13. 3. 2006 19:38

    skutocne rychly recept, chuti perfektne, urcite budem robit castejsie

  • Gabriela Kašparová
    Gabriela Kašparová |

    28. 2. 2005 10:59

    Skvělý recept! Ocenuji nejen vynikajici chuť , ale i nenarocnost! Nemela jsem špenatové těsnoviny, udelala jsem normalni vrtulky. Brzy zopakuji!