Špenátové rizoto z trouby

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g krůtí maso prsa (mohou být i kuřecí)
    • špenátový protlak - mražený lze použít i sekaný
    • 2
      hrnek rýže
    • 1
      ks cibule menší
    • mléko trocha
    • 3
      stroužek česnek až 4
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Najemno nakrájenou cibulku osmahneme na kapce oleje do sklovata, do pánve přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Maso chvíli dusíme.
2
Mezitím si uvaříme špenát (nevadí když použijeme více vody než obvykle) s mlékem a česnekem (bez vajec). V zapékací misce smícháme špenát s připraveným masem, nevařenou rýží a doplníme vodu tak, aby poměr rýže : voda byl cca 1:2.
3
Zapékací misku zakryjeme alobalem nebo dobře padnoucí poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 180°C, asi po 20ti minutách zeslabíme na 150°C. Pečeme dohromady 30 - 40 minut. Pokud je rýže už uvařená, ale všechna voda nezmizela, opět troubu zesílíme.
4
Pokud máte chuť, můžete do směsi před pečením přimíchat strouhaný sýr, klidně i výraznější parmazán.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.