Autor:

Špenátové karbanátky III.

Snadné
Ingredience
Špenát 3,4 kg
Strouhanka 100 g
Žemle 2 ks
Mléko 6 lžíce
Vejce 2 ks
Česnek 1 stroužek
Muškátový květ  
Petrželka
zelená
 
Sůl  
Olej
na smažení
 

Postup přípravy:

Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme, prolisujeme nebo na drobno usekáme nebo umeleme na strojku. Pak dáme do špenátu strouhanku, na kostky nakrájené, mlékem navlhčené žemle, tlučený muškátový květ, česnek se solí rozetřený, na drobno rozsekanou zelenou petrželku a vejce. Vše dobře zamícháme, lžící vykrajujeme krokety, které v rozpáleném oleji po obou stranách necháme osmažit. Jsou velmi chutné k bramborovému salátu, bramborové kaši a pod. Chceme-li upravit špenátové krokety pro batolata, nedávejme do nich koření. Jsou chutné i bez něho. Z vody, ve které jsme špenát vařili, můžeme připravit dobrou polévku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Recept na víkend: Kuřecí paličky na medu a karotkové šťávě Články z

Komentáře k receptu: Špenátové karbanátky III.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web