Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3x
1 1 5
Autor:

Špenátová omáčka (třeba na těstoviny)

Snadné
Ingredience
Mražený špenát  
Cibule  
Česnek 4 stroužek
Olej  
Sůl  
Oregáno  
Bazalka  
Smetana  

Postup přípravy:

Česnek na plátky a cibuli klasicky nakrájenou najemno osmažte na přiměřeném množství oleje. Ve chvíli, kdy mají česnek i cibule jemně hnědou barvu, přidejte špenát (je lepší, když ho předem rozmrazíte), sůl, bazalku a oregáno. Nakonec přidáte smetanu a necháte přejít varem.

Omáčka je moc dobrá s těstovinami. Pokud máte doma rozmazleného manžela, který není ochotný sníst cokoliv, v čem není cítit maso, můžete osmažit kostičky z kuřecího masa a vmíchat je do omáčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: recepty73
Prohlížejících: 33
Autor: Ladia
Prohlížejících: 24
Autor: Ladia
Prohlížejících: 15
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Špenátová omáčka (třeba na těstoviny)

Komentáře

  1. lucka   09.04.2012 | 18:15 | reagovat | závadný

    hned jsem ho šla vyzkoušet :) Jenom jsem zjistila že nemám kuřecí maso,tak jsem zkusila trochu vlastní verzi. Vzala jsem mleté maso,to udělala na pánvi na cibulce a trochu česneku, mezitím jsem rozmrazila špenát :) jak maso povolilo tak jsem nasypala kukuřici (zmraženou,miluju jí tak jí cpu do všeho :) ) a zkusila jsem houby 8-) počkala jsem až trochu povolí a nasypala špenát,dvě vajíčka,trochu jíšky a koření podle receptu a je to super!! jen pozor na sůl,zezačátku tam nebyla vůbec cítit a pak najednou jsem zjistila že je jí až až :) málem jsem přesolila :) každopádně děkuji za recept ...j <3

  2. Světlana   31.01.2008 | 14:18 | reagovat | závadný

    Věro, zkuste někdy i s petrželkou (zelenou, drobně nasekanou), překapivé, dobré

  3. Věra Děrgelová   28.01.2008 | 18:39 | reagovat | závadný

    spenat miluju,ale s oreganem a bazalkou jsem to jeste nezkousela, urcite vyzkousim, díky za tip, verka

  4. jana s.   25.01.2008 | 17:43 | reagovat | závadný

    Nedavno jsem delala neco podobneho: v mikrovlnce se rozmrazi spenat,prida se sul a cesnek a nakonec se prida gervaise-na jeden mrazeny spenat asi 4. uz se jen prohreje. Je to vynikajici,rychle a jednoduche..

  5. Vlaďka Dary   25.01.2008 | 14:56 | reagovat | závadný

    Podobným způsobem vařím špenátovou polévku.Loni jsme měli poprvé špenát na zahrádce a čerstvý je vážně výborný.Do polévky přidávám i mrkev,ke konci všechno rozmixuju a nasmažím kostičky rohlíků nebo chleba,které si pak každý nasype do talíře.Tuhle omáčku jsem dělala k plněným gnokům(plněné sýrem nebo masem),byla to dobrůtka.

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X