Špenátová omáčka (třeba na těstoviny)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: maaajinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mražený špenát
    • cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • olej
    • sůl
    • oregáno
    • bazalka
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Česnek na plátky a cibuli klasicky nakrájenou najemno osmažte na přiměřeném množství oleje. Ve chvíli, kdy mají česnek i cibule jemně hnědou barvu, přidejte špenát (je lepší, když ho předem rozmrazíte), sůl, bazalku a oregáno. Nakonec přidáte smetanu a necháte přejít varem.
2
Omáčka je moc dobrá s těstovinami. Pokud máte doma rozmazleného manžela, který není ochotný sníst cokoliv, v čem není cítit maso, můžete osmažit kostičky z kuřecího masa a vmíchat je do omáčky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lucka
    lucka |

    9. 4. 2012 18:15

    hned jsem ho šla vyzkoušet :) Jenom jsem zjistila že nemám kuřecí maso,tak jsem zkusila trochu vlastní verzi. Vzala jsem mleté maso,to udělala na pánvi na cibulce a trochu česneku, mezitím jsem rozmrazila špenát :) jak maso povolilo tak jsem nasypala kukuřici (zmraženou,miluju jí tak jí cpu do všeho :) ) a zkusila jsem houby 8-) počkala jsem až trochu povolí a nasypala špenát,dvě vajíčka,trochu jíšky a koření podle receptu a je to super!! jen pozor na sůl,zezačátku tam nebyla vůbec cítit a pak najednou jsem zjistila že je jí až až :) málem jsem přesolila :) každopádně děkuji za recept ...j <3

  • pably
    pably |

    27. 11. 2010 18:20

    Perfetny recept , vařil jsem to po prvé a vyšlo to

  • Světlana
    Světlana |

    31. 1. 2008 14:18

    Věro, zkuste někdy i s petrželkou (zelenou, drobně nasekanou), překapivé, dobré

  • Věra Děrgelová
    Věra Děrgelová |

    28. 1. 2008 18:39

    spenat miluju,ale s oreganem a bazalkou jsem to jeste nezkousela, urcite vyzkousim, díky za tip, verka

  • jana s.
    jana s. |

    25. 1. 2008 17:43

    Nedavno jsem delala neco podobneho: v mikrovlnce se rozmrazi spenat,prida se sul a cesnek a nakonec se prida gervaise-na jeden mrazeny spenat asi 4. uz se jen prohreje. Je to vynikajici,rychle a jednoduche..

  • Vlaďka Dary
    Vlaďka Dary |

    25. 1. 2008 14:56

    Podobným způsobem vařím špenátovou polévku.Loni jsme měli poprvé špenát na zahrádce a čerstvý je vážně výborný.Do polévky přidávám i mrkev,ke konci všechno rozmixuju a nasmažím kostičky rohlíků nebo chleba,které si pak každý nasype do talíře.Tuhle omáčku jsem dělala k plněným gnokům(plněné sýrem nebo masem),byla to dobrůtka.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2008 13:42

    Pár žampionů by se tam taky hodilo