Autor:

Špenátová omáčka (třeba na těstoviny)

Snadné
Ingredience
Mražený špenát  
Cibule  
Česnek 4 stroužek
Olej  
Sůl  
Oregáno  
Bazalka  
Smetana  

Postup přípravy:

Česnek na plátky a cibuli klasicky nakrájenou najemno osmažte na přiměřeném množství oleje. Ve chvíli, kdy mají česnek i cibule jemně hnědou barvu, přidejte špenát (je lepší, když ho předem rozmrazíte), sůl, bazalku a oregáno. Nakonec přidáte smetanu a necháte přejít varem.

Omáčka je moc dobrá s těstovinami. Pokud máte doma rozmazleného manžela, který není ochotný sníst cokoliv, v čem není cítit maso, můžete osmažit kostičky z kuřecího masa a vmíchat je do omáčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Špenátová omáčka (třeba na těstoviny)

Komentáře

  1. lucka   09.04.2012 | 18:15 | reagovat | závadný

    hned jsem ho šla vyzkoušet :) Jenom jsem zjistila že nemám kuřecí maso,tak jsem zkusila trochu vlastní verzi. Vzala jsem mleté maso,to udělala na pánvi na cibulce a trochu česneku, mezitím jsem rozmrazila špenát :) jak maso povolilo tak jsem nasypala kukuřici (zmraženou,miluju jí tak jí cpu do všeho :) ) a zkusila jsem houby 8-) počkala jsem až trochu povolí a nasypala špenát,dvě vajíčka,trochu jíšky a koření podle receptu a je to super!! jen pozor na sůl,zezačátku tam nebyla vůbec cítit a pak najednou jsem zjistila že je jí až až :) málem jsem přesolila :) každopádně děkuji za recept ...j <3

  2. Světlana   31.01.2008 | 14:18 | reagovat | závadný

    Věro, zkuste někdy i s petrželkou (zelenou, drobně nasekanou), překapivé, dobré

  3. Věra Děrgelová   28.01.2008 | 18:39 | reagovat | závadný

    spenat miluju,ale s oreganem a bazalkou jsem to jeste nezkousela, urcite vyzkousim, díky za tip, verka

  4. jana s.   25.01.2008 | 17:43 | reagovat | závadný

    Nedavno jsem delala neco podobneho: v mikrovlnce se rozmrazi spenat,prida se sul a cesnek a nakonec se prida gervaise-na jeden mrazeny spenat asi 4. uz se jen prohreje. Je to vynikajici,rychle a jednoduche..

  5. Vlaďka Dary   25.01.2008 | 14:56 | reagovat | závadný

    Podobným způsobem vařím špenátovou polévku.Loni jsme měli poprvé špenát na zahrádce a čerstvý je vážně výborný.Do polévky přidávám i mrkev,ke konci všechno rozmixuju a nasmažím kostičky rohlíků nebo chleba,které si pak každý nasype do talíře.Tuhle omáčku jsem dělala k plněným gnokům(plněné sýrem nebo masem),byla to dobrůtka.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli? Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli?
Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně! Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně!
Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web