Špenátová omáčka s ovesnými vločkami a sezamem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
2
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mražený špenát
    • 125
      ml smetana 30 % smetana
    • ovesné vločky dle chuti
    • sezam dle chuti
    • 100
      g sýr eidam, gouda...
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si za stálého míchání nasucho opražíme ovesné vločky, přidáme sezamová semínka (pozor, vločky se snadno připálí, je třeba opravdu hlídat, stačí pár minut než začnou lehce měnit barvu).
2
Vložíme špenát, zalijeme smetanou a na mírném ohni necháme špenát rozpustit.
3
Odstavíme z ohně, vmícháme pomalu strouhaný sýr a dle chuti ještě osolíme, příp. opepříme.
4
Omáčku podáváme s těstovinami.
5
Pozn.: Množství ovesných vloček a semínek záleží na vás, já dávám odhadem cca 30 g vloček a 2 lžíce semínek. Semínka i vločky dodají jídlu zajímavou chuť a již není třeba dále zahušťovat.
6
Dobrou chuť.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.