Špenátová musaka - Balkán

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • špenát Kolik brambor, tolik špenátu (např. 500 g a 500 g)
    • cibule Na toto množství stačí 1 velká
    • petrželová nať
    • 100
      g ovčí sýr Tvrdý pařený - Kaškaval, příp. jej nahradit např. Kolibou - na toto množství cca 100 g)
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjeme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Pak přidáme na drobno pokrájený špenát a lehce ho podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať.
2
Do vymazané zapékací nádoby dáme brambory nakrájené na plátky (dosolíme, dopepříme). Další vrstvu tvoří špenát, který posypeme strouhaným kaškavalem, vrstvy opakujeme, končíme brambory. Dáme zapéct. Zhruba za půl hodiny přelijeme vejci rozšlehanými v kysané smetaně. Dopečeme.
3
Originální název: Musaka od spanaća i krompira
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    21. 6. 2005 14:52

    Je to zdrave a dobre:-))