Autor:

Špenátová musaka - Balkán

Střední
Ingredience
Brambory  
Špenát
Kolik brambor, tolik špenátu (např. 500 g a 500 g)
 
Cibule
Na toto množství stačí 1 velká
 
Petrželová nať  
Ovčí sýr
Tvrdý pařený - Kaškaval, příp. jej nahradit např. Kolibou - na toto množství cca 100 g)
100 g
Vejce 3 ks
Zakysaná smetana 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Brambory omyjeme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Pak přidáme na drobno pokrájený špenát a lehce ho podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájenou petrželovou nať.

Do vymazané zapékací nádoby dáme brambory nakrájené na plátky (dosolíme, dopepříme). Další vrstvu tvoří špenát, který posypeme strouhaným kaškavalem, vrstvy opakujeme, končíme brambory. Dáme zapéct. Zhruba za půl hodiny přelijeme vejci rozšlehanými v kysané smetaně. Dopečeme.

Originální název: Musaka od spanaća i krompira

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1
Vyrazte na podzimní piknik na kolech! Články z

Komentáře k receptu: Špenátová musaka - Balkán

Komentáře

  1. Anonym   21.06.2005 | 14:52 | reagovat |

    Je to zdrave a dobre:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web