Špenát trošku jinak

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: BILKOVAI

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • mouka
    • olej
    • hovězí vývar
    • česnek
    • mléko
    • vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • grilovací koření
    • vegeta
    • špenát zmražený - 2 krabičky
    • hovězí maso 300-400 g
    • chleba nebo toustový chleba

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pomeleme nebo nakrájíme na malé kostičky a podusíme na oleji s cibulí do měkka. Ochutíme vegetou. Špenát podusíme, přidáme mléko nebo smetanu, pepř, sůl, kostku bujónu a zahustíme zásmažkou (mouka, olej). Do hotového špenátu zamícháme podušené maso a přidáme česnek. Krátce prohřejeme. Špenát má mít hustší konzistenci.
2
Podáváme s opečeným toustem a vařeným vejcem nebo nám to nejvíce chutná s topinkami, které posypu grilovacím kořením a s vejcem uvařeným natvrdo.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    30. 11. 2006 07:40

    Ještě poznámka - to grilovací koření od Vitany na té topince je dost důležité. Bez toho to není ono.