Špenát s uzeným masem

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Špenát
(mražený- buď protlak nebo listový)
500 g
Smetana
(nebo mléko)
 
Bílek 3 ks
Sůl  
Uzené maso 200 g
Cibule 1 ks
Česnek 10 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Zdravě i chutně

Nejprve si na oleji lehce dozlatova osmažíme cibulku, přidáme česnek (podle chuti, spíš více) a na kostičky nakrájené uzené maso a trochu ještě osmahneme (ale aby nebyla cibulka připálená), pak přidáme zmražený špenát, přiklopíme hrnec a necháme rozpustit. Když je špenát rozpuštěný, osolíme, přilijeme trochu smetany nebo mléka a nakonec zamícháme bílky (nebo je možné dát i celá vejce). Špenát podáváme nejlépe s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Pozn.: Většinou se špenát dělá tak, že se přilije voda nebo mléko na začátku, ale je to pak dost řídké. Pokud necháte špenát jen rozpustit a pak teprve přidáte trošku smetany, tak to svůj účel splní (špenát se zjemní), ale zůstane pěkně hustý, což se ještě podpoří přidáním bílků nakonec.

Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Špenát s uzeným masem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web