Špenát s uzeným masem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špenát (mražený- buď protlak nebo listový)
    • smetana (nebo mléko)
    • 3
      ks bílek
    • sůl
    • 200
      g uzené maso
    • 1
      ks cibule
    • 10
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si na oleji lehce dozlatova osmažíme cibulku, přidáme česnek (podle chuti, spíš více) a na kostičky nakrájené uzené maso a trochu ještě osmahneme (ale aby nebyla cibulka připálená), pak přidáme zmražený špenát, přiklopíme hrnec a necháme rozpustit. Když je špenát rozpuštěný, osolíme, přilijeme trochu smetany nebo mléka a nakonec zamícháme bílky (nebo je možné dát i celá vejce). Špenát podáváme nejlépe s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
2
Pozn.: Většinou se špenát dělá tak, že se přilije voda nebo mléko na začátku, ale je to pak dost řídké. Pokud necháte špenát jen rozpustit a pak teprve přidáte trošku smetany, tak to svůj účel splní (špenát se zjemní), ale zůstane pěkně hustý, což se ještě podpoří přidáním bílků nakonec.
3
Dobrou chuť!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.