Autor:

Špenát jako samostatné jídlo

Snadné
Ingredience
Špenát 500 g
Anglická slanina 150 g
Sýr Niva 150 g
Smetana 2 dl
Cibule 1 ks
Vejce 4 ks
Olej  
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu a chvíli dusíme, než se niva rozpustí. Přilejeme smetanu (já používám méně tučnou smetanu na vaření, ale je možné použít i šlehačku) a přivedeme k varu. Nakonec zahustíme rozšlehanými vejci. Ochutíme solí a pepřem.
Podáváme s pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Dětská párty Zapojte děti do přípravy dětské párty! Články z

Komentáře k receptu: Špenát jako samostatné jídlo

Komentáře

  1. Di   20.05.2008 | 19:42 | reagovat |

    Kdysi jsme na koleji jídávali ke špenátu se sýrem topinky s česnekem. Myslím, že k této úpravě by se dobře hodily. Jen to chce mít zdravý žlučník, protože smažené topinky, česnek, smetana, niva, slanina i sám špenát jsou věci, proti kterým se kaménky v tomto orgánu většinou vzbouří. Ta představa mě ale láká ....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web