Špekové knedlíky I.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
90 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g uzený bůček
    • 400
      g veka včerejší
    • 150
      g hrubá mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce menší
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 300
      ml mléko
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i veku promícháme, vložíme do pekáče a v troubě necháme za občasného promíchání opražit dožluta.
2
Do mísy vsypeme mouku, sůl, pepř, muškátový květ, přidáme jemně pokrájenou petrželku a vejce rozšlehaná v mléce. Směs umícháme do hladka, potom vsypeme osmahlou veku s bůčkem a vše dobře promícháme na hustou hmotu. Lžící vykrajujeme větší kousky, v ruce je zakulatíme a vhodíme do vařící osolené vody. Vaříme podle velikosti 12-15 minut.
3
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, překrojíme, omastíme sádlem nebo rozškvařenou slaninou a podáváme s dušeným zelím a prstýnky osmažené cibule.
Zařazení: Maso Uzené
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.