Špekáčky na pivě

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špekáček
    • 50
      g anglická slanina
    • 5
      ks nakládané okurky
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • 2
      dl kečup - jemný
    • 0,5
      l pivo - černé
    • 3
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špekáčky podélně nařízneme do tři čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dilkem cibule, řezem okurky a plátkem slaniny. Pekáček nebo zapékaci misku vymastíme olejem, přidáme velmi jemně nakrajenou zbylou cibuli, na ni rozložíme naplněné špekáčky, posypeme je trochou ostré papriky, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme aby se cibule nepálila.Pak špekáčky podlijeme kečupem a pivem, vložíme zpět do trouby a dusíme při střední teplotě ještě asi půl hodiny, až se z výpeku, kečupu a piva utvoři hustá, pikantní omáčka.
2
Podáváme s čerstvým čemým chlebem nebo s pečivem
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.