Špecle se žampiony a ementálem

Hodnocení:

Moje:

-
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 1
      dl studená voda
    • sůl
  • Omáčka
    • 2
      ks šalotka
    • 300
      g žampiony
    • 100
      g máslo
    • 0,5
      dl bílé víno
    • 3
      dl smetana ke šlehání
    • 1
      hrst petrželka (plocholistá)
    • pepř mletý
    • sůl
    • 300
      g ementál (strouhaný)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, vajec, vody a soli vymícháme v misce hladké těsto. Z těsta zavařujeme přes síto na noky do mírně vroucí osolené vody špecle. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je a promastíme trochou oleje. Také můžeme zvolit variantu, že špecle odkrajujeme z mokrého prkénka nožem (na prkénko si dáváme těsto po menších dávkách) do mírně vroucí vody.
2
Šalotku nakrájíme najemno a na másle opečeme společně se čtvrtkami žampionů, poté zakápneme vínem a přidáme smetanu, krátce společně provaříme, na závěr ochutíme solí, pepřem a jemně sekanou petrželkou. Smícháme se špeclemi.
3
Do jednoporcových zapékacích misek nebo do jedné velké mísy (záleží, co máme k dispozici) vložíme směs, pokryjeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.