Špecle s houbovou smaženicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špecle nesušené
    • 40
      g uzený špek nebo olej
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g čerstvé houby nebo mražené, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 5
      ks rozšlehané vejce cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku nebo na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené houby, nasekaný česnek a za občasného promíchání vše podusíme pod poklicí do vydušení přebytečné tekutiny. Ochutit houby můžeme například i majoránkou či tymiánem. Pak osolíme, opepříme a zalijeme osolenými rozšlehanými vejci, která necháme za stálého míchání v dušených houbách srazit. Špecle uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak je scedíme, vrátíme do hrnce, přidáme smaženici, promícháme, případně ještě dochutíme solí a pepřem (česnekem).
2
Podáváme se zeleninovým salátem nebo kompotem...
3
Pokud chceme pokrm bezmasý, špek vynecháme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miruš
    Miruš |

    9. 11. 2016 12:14

    Výborný :-* dělala jsem je jako včerejší pozdní oběd a nacpali jsme se tolik, že ani večeřet nikdo už nechtěl.