Spařované topinky s česnekem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • chleba starší
    • česnek
    • sádlo nejlépe husí, kachní či vepřové
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme chléb na krajíce a opečeme v topinkovači nebo na plotně do světlehněda. Předem si připravíme do kastrůlku vroucí vodu, současně jemně rozehřejeme sádlo a připravíme mašlovačku. Topinky načesnekujeme (můžeme i silněji) a jednotlivě na tři vteřiny ponořujeme do vroucí vody. Spařenou topinku mašlovačkou omastíme, osolíme a rychle za tepla podáváme a konzumujeme. Nemělo by moc vychladnout. K pití se hodí čaj i červené víno.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Zelda
    Zelda |

    16. 3. 2011 14:55

    Chápu dobře, že se topinky dělají na sucho a pomažou se až po namočení? ;-)

  • Václav Topinka
    Václav Topinka |

    21. 4. 2004 22:53

    No na první pohled to nevypadá, ale je to něco tak speciálně dobrého, že ani ku vepřového se tomu nevyrovná. A zvláště dnes ve Špidlodobě se to určitě hodí.