Španělské ptáčky z vepřového

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 52
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso - libové
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná
    • 2
      ks vařená vejce
    • 4
      ks nakládané okurky menší
    • 4
      plátek uzený špek nebo slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • olej
    • nit
    • špekáček nebo měkký salám
    • vepřový vývar nebo bujon
    • hladká mouka na zahuštění (případně jíška)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku (čtvrtku-dle velikosti) špekáčku nebo jinou měkkou uzeninu. Náplň pak v plátku masa dobře a pevně zabalíme, zpevníme provázkem.
2
Na trošce oleje (můžeme také přidat vyškvařit uzený špek na kostičky) osmažíme pokrájenou cibuli, pak vložíme orestovat ze všech stran i ptáčky. Vše zalijeme vývarem a za občasného otočení a podlití dusíme doměkka. Před koncem dušení můžeme do omáčky přidat drobně pokrájenou nebo nastrouhanou kyselou okurku.
3
Ptáčky z vývaru vyjmeme a vývar zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, necháme provařit a dle chuti případně ještě dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Zahustit můžeme i jíškou.
4
Z ptáčků odstraníme nitě, rozkrojíme je a podáváme s omáčkou a přílohou - rýže, houskové knedlíky...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzka
    Zuzka |

    27. 2. 2017 21:37

    Výborný jídlo :-)

  • Darča
    Darča |

    24. 1. 2017 21:04

    :-* labúžo to bylo a po 30 minutách bylo maso jako mandličky

  • Macková
    Macková |

    3. 12. 2016 07:17

    U nás je to prověřená jistota úspěchu ;)

  • Ladis
    Ladis |

    1. 12. 2016 11:29

    Jednoduché, ale špička, česnek nedávám

  • Monika Cibulková
    Monika Cibulková |

    26. 10. 2016 17:03

    Byly výborné :-)

  • Hanka
    Hanka |

    26. 9. 2016 16:45

    Dělám stejně a je to dobrota a když mám maso z ktrého nejdou plátky, tak udělám takzvaně rozlítaný ptáky.

  • to je jedno
    to je jedno |

    22. 9. 2016 09:49

    Omotat nití třeba proto, že je po uvaření úhledný utěsněný váleček nebo proto, aby vám jehlice nepoškrábala teflonové dno. Česnek vzhledem ke klasické náplni, nedávám.

  • to je jedno
    to je jedno |

    22. 9. 2016 09:49

    Omotat nití třeba proto, že je po uvaření úhledný utěsněný váleček nebo proto, aby vám jehlice nepoškrábala teflonové dno. Česnek vzhledem ke klasické náplni, nedávám.

  • Jani
    Jani |

    4. 9. 2016 14:02

    Nemam jehly na ptacky, nit je ok a cesnek nedavat, do ptacku nepatri.

  • Michaela Javorková
    Michaela Javorková |

    31. 8. 2016 12:37

    Uvařeno, dojedeno, sklizeno a ještě teď se olizujeme :-P byl to vynikající oběd. Díky :-))

  • Franta
    Franta |

    15. 8. 2016 20:43

    Celkem by stačilo kdyby autor napsal, že je recept stejný jako u hovězích ptáčků. Já potírám maso ještě česnekem a nevím proč se ptáček omotává nití, když ho stačí sepnout jehlami. Dělával jsem klasicky hovězí, ale asi 5 let dělám z vykostěných kotlet. Kotletu nakrojím dokrojím a mám jedno krásné maso. Všem u nás chutná víc z vepřového maso je levnější a dřív měkké.

  • Kamila Lencová
    Kamila Lencová |

    12. 7. 2016 08:57

    Náš favorit <3

  • Lada
    Lada |

    17. 6. 2016 08:49

    Oběd byl včera na jedničku s hvězdičkou. Manžel měl boule za ušima a dětem omáčka taky chutnala. Jen maso jsem jim do omáčky radši nakrájela, protože s nožem jim to ještě moc nejde :D.

  • zuzka
    zuzka |

    23. 3. 2016 16:06

    Výborný recept... zvládla jsem to i já jako úplná začátečnice a přítel si omáčku s ptáčky nemohl vynachválit... tento recept jde hned do mé kuchařky :-)

  • Emča
    Emča |

    20. 3. 2016 14:45

    Díky za výborný a bezproblémový recept na pohodový oběd bez zmatků. Bylo to vynikající!

  • Martina
    Martina |

    3. 3. 2016 12:51

    Vyborny obed :-* , dekuji, pochutnali jsme si.

  • allena89
    allena89 |

    9. 1. 2016 15:23

    Ptáčky byly opravdu luxusní. Plnila jsem je vejcem, špekáčkem, okurkou a kouskem kapie a mrkve pro barvu. Nejlepší byla ta omáčka. Perfektní recept!

  • allena89
    allena89 |

    9. 1. 2016 15:23

    Ptáčky byly opravdu luxusní. Plnila jsem je vejcem, špekáčkem, okurkou a kouskem kapie a mrkve pro barvu. Nejlepší byla ta omáčka. Perfektní recept!

  • Sandra Tomanová
    Sandra Tomanová |

    10. 11. 2015 13:29

    Oběd se mi povedl na jedničku s hvězdičkou a ještě teď se olizujeme. Děkuji za recept :)

  • Marie
    Marie |

    13. 9. 2015 20:32

    Ptáčkové chutnaly bohovsky.

  • Eva
    Eva |

    28. 5. 2015 12:27

    My taky :-))

  • alfa
    alfa |

    20. 5. 2015 22:08

    takhle je mame nejradsi, na hovezi moc nejsme

  • Kováčová
    Kováčová |

    1. 8. 2014 21:41

    Výborné :-*

  • Dušana
    Dušana |

    23. 4. 2014 08:12

    Chutnaly jako vždycky výborně a vzhledem k zásobě vařených vajec z pondělní šlehačky jsem dala do ptáčků rovnou celá vajíčka.

  • jája
    jája |

    15. 4. 2014 21:16

    Z vepřového masa to nemůže být v žádném případě španělský ptáček, nýbrž vepřový závitek.

  • pája
    pája |

    15. 4. 2014 21:14

    Z vepřového masa nemůžete tento recept nazývat jako španělský ptáček, ten se dělá jen z hovězíího.

  • OLIVIA
    OLIVIA |

    8. 1. 2014 23:36

    <3 SKUSIM TO POPRVI, VASE RECEPTY NEMAJI ZADNOU CHYBU CHUTNAJI MOC DOBRE OBZVLAST VANOCNI CUKROVY TAKY JSEM DELALA POPRVE NEMAM MATKU OD MALICKA A TAK SE UCIM VARIT OD MALICKA OD LIDI DEKUJI MOC ZE JSEM VAS NASLA. JE TO MOC VSECHNO CHUTNE YUMMII :-)

  • Lenka
    Lenka |

    12. 10. 2013 15:37

    Výborné. Ptáčky dělám jenom z vepřového, hovězí dětem nechutná a maso jen vyžvýkají, ale nespolknou.

  • Lucka
    Lucka |

    23. 6. 2013 20:51

    dělám je stejně, jsou manželovi oblíbené, s knedlíkem

  • Iva Jurgenova
    Iva Jurgenova |

    27. 4. 2013 11:47

    Moc dobre a rychlejsi nez z hoveziho masa, ktere musim dusit nekdy i pres hodinu. :-)