Autor:

Španělské ptáčky z vepřového

Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
- libové
4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Hořčice plnotučná  
Vařená vejce 2 ks
Nakládané okurky
menší
4 ks
Uzený špek
nebo slanina
4 plátek
Cibule
velká
1 ks
Olej  
Nit  
Špekáček
nebo měkký salám
 
Vepřový vývar
nebo bujon
 
Hladká mouka
na zahuštění (případně jíška)
 
Španělské ptáčky z vepřového

Postup přípravy:

Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku (čtvrtku-dle velikosti) špekáčku nebo jinou měkkou uzeninu. Náplň pak v plátku masa dobře a pevně zabalíme, zpevníme provázkem.
Na trošce oleje (můžeme také přidat vyškvařit uzený špek na kostičky) osmažíme pokrájenou cibuli, pak vložíme orestovat ze všech stran i ptáčky. Vše zalijeme vývarem a za občasného otočení a podlití dusíme doměkka. Před koncem dušení můžeme do omáčky přidat drobně pokrájenou nebo nastrouhanou kyselou okurku.
Ptáčky z vývaru vyjmeme a vývar zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, necháme provařit a dle chuti případně ještě dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Zahustit můžeme i jíškou.
Z ptáčků odstraníme nitě, rozkrojíme je a podáváme s omáčkou a přílohou - rýže, houskové knedlíky...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 75 x
1-
4.75 75 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 75x)
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Španělské ptáčky z vepřového

Komentáře

  1. Macková   03.12.2016 | 7:17 | reagovat | závadný

    U nás je to prověřená jistota úspěchu ;)

  2. Ladis   01.12.2016 | 11:29 | reagovat | závadný

    Jednoduché, ale špička, česnek nedávám

  3. Monika Cibulková   26.10.2016 | 17:03 | reagovat | závadný

    Byly výborné :-)

  4. Hanka   26.09.2016 | 16:45 | reagovat | závadný

    Dělám stejně a je to dobrota a když mám maso z ktrého nejdou plátky, tak udělám takzvaně rozlítaný ptáky.

  5. Michaela Javorková   31.08.2016 | 12:37 | reagovat | závadný

    Uvařeno, dojedeno, sklizeno a ještě teď se olizujeme :-P byl to vynikající oběd. Díky :-))

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web