Autor:

Španělské ptáčky z vepřového

Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
- libové
4 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Hořčice plnotučná  
Vařená vejce 2 ks
Nakládané okurky
menší
4 ks
Uzený špek
nebo slanina
4 plátek
Cibule
velká
1 ks
Olej  
Nit  
Špekáček
nebo měkký salám
 
Vepřový vývar
nebo bujon
 
Hladká mouka
na zahuštění (případně jíška)
 
Španělské ptáčky z vepřového

Postup přípravy:

Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku (čtvrtku-dle velikosti) špekáčku nebo jinou měkkou uzeninu. Náplň pak v plátku masa dobře a pevně zabalíme, zpevníme provázkem.
Na trošce oleje (můžeme také přidat vyškvařit uzený špek na kostičky) osmažíme pokrájenou cibuli, pak vložíme orestovat ze všech stran i ptáčky. Vše zalijeme vývarem a za občasného otočení a podlití dusíme doměkka. Před koncem dušení můžeme do omáčky přidat drobně pokrájenou nebo nastrouhanou kyselou okurku.
Ptáčky z vývaru vyjmeme a vývar zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, necháme provařit a dle chuti případně ještě dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Zahustit můžeme i jíškou.
Z ptáčků odstraníme nitě, rozkrojíme je a podáváme s omáčkou a přílohou - rýže, houskové knedlíky...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 45 x
1-
4.7 45 5 1
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Španělské ptáčky z vepřového

Komentáře

  1. Macková   03.12.2016 | 7:17 | reagovat |

    U nás je to prověřená jistota úspěchu ;)

  2. Ladis   01.12.2016 | 11:29 | reagovat |

    Jednoduché, ale špička, česnek nedávám

  3. Monika Cibulková   26.10.2016 | 17:03 | reagovat |

    Byly výborné :-)

  4. Hanka   26.09.2016 | 16:45 | reagovat |

    Dělám stejně a je to dobrota a když mám maso z ktrého nejdou plátky, tak udělám takzvaně rozlítaný ptáky.

  5. Michaela Javorková   31.08.2016 | 12:37 | reagovat |

    Uvařeno, dojedeno, sklizeno a ještě teď se olizujeme :-P byl to vynikající oběd. Díky :-))

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web